AKTUÁLIS
Energiahatékonyság - Szemléletformálás a Nyíregyházi Egyetemen
Soha nem volt még ennyire aktuális a szemléletformálás az energiahatékonyság jegyében. Ezt felismerve a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzat Vásárosnamény önkormányzatával közösen szemléletformáló interaktív workshophot tartottak a Nyíregyházi Egyetemen. A rendezvényt Szabó István, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg.

A fiatal felnőtt korosztály szélesebb körben ismerje meg az energiatakarékossági, energiahatékonysági, megújuló és alternatív energiahasznosítási megoldásokat, lehetőségeket, illetve változzanak az ezekkel kapcsolatos fogyasztói és társadalmi berögzülések - fogalmazták meg célként a szervezők.

Az egyetem képviseletében felszólaló előadók hangsúlyozták, hogy a felsőoktatási intézmények felelőssége egyre nagyobb a fiatalok szemléletformálásában, hisz ezekből az intézményekből kerülnek ki a későbbi felelős vállalatvezetők.

Szabó István, a megyei közgyűlés alelnöke a rendezvénysorozatról elmondta, hogy az eddig megtartott programok egy igen átfogó réteget szólítottak meg, szerinte különleges jelentősége van a mai egyetemi előadásnak.

A köszöntőket követően a hallgatók olyan témákban hallhattak előadókat, mint a tudatos fogyasztói magatartás vagy a fenntarthatóság jogi keretei.

- FrissMédia -