AKTUÁLIS
Emlékmenet Kisvárdán a márciusi ifjak emlékére
​1848. március 15-én – az európai forradalmi hullám részeként – Pest-Budán is kitört és vér nélkül győzött a forradalom a nemzeti szuverenitás és a polgári átalakulás jelszavával: Szabadság! Egyenlőség! Testvériség! Kisvárdán ma tartották a megemlékezést, melyen beszédet mondott a város polgármestere, Leleszi Tibor.

A Művészetek Háza színháztermében Leleszi Tibor ünnepi beszédét követően a Teichmann Vilmos Általános Iskola diákjainak emlékműsorát nézhette-hallhatta a közönség. Az ünnepségen jelen voltak a város intézményvezetői, a város oktatási intézményeinek diákjai is. A Szózat után huszárokkal, lovasokkal vezetett látványos emlékmenet indult a Petőfi szoborhoz, ahol a Honvédsuli kadétjainak tisztelgése mellett, a város nevében Leleszi Tibor polgármester, dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, dr. Barabás Jánosné jegyző helyezték el először a tisztelet és emlékezés koszorúit.

Petőfi Sándor mellszobrának talapzata a magyar zászló trikolor színeiben pompázó virágoktól telt meg, és a képviselő-testület tagjai, az oktatási intézmények, pártok, civil szervezetek és egyesületek, rendvédelmi szervek képviselőinek koszorúitól.