SPORT
Labdarúgás
Emberhátrányban is megőrizte hibátlan mérlegét a Várda
Egy teljes félidőt játszott tíz emberrel Joao Janeiro csapata, amely azonban gólt tudott szerezni, így a bajnok után a feljutót is legyőzte.

Nehezen indult, de annál tartalmasabb lett a Kivárda – Gyirmót NB I-es labdarúgó mérkőzés első félideje. Hazai vezetés, gyors egyenlítés, majd Ötvös Bence felesleges durvasága után egy várdai piros lap után tértek pihenőre a csapatok.

Az első játékrész vészjósló záróakkordja után némileg meglepően a Kisvárda már a második 10. percében újra vezetést szerzett: Bumba olyat tett, amelyet a magyarnál jóval nívósabb ligákban is ritkán szokás. A Várda román középpályása ugyanis egy kifejelt labdát átvétel után 22 méterről belsővel (!) lőtt a kapuba. 2-1!

A Gyirmót igyekezett sebességet váltani, ami első ízben egy sárga lapban, majd kisvártatva egy gólhelyzetben mutatkozott meg. A 69. percben egy bal oldali beívelés után Simon fejelt fölé. Rá két minutummal már igazi ziccer alakult ki, a Lencse által középre tett labdát viszont egy ott fekvő várdai védő jóvoltából nem tudta bepaszírozni a csapattárs.

A vendég rohamok egyre szaporodtak, a sokat látott edző, Csertői Aurél igyekezte belehajszolni csapatát az egyenlítésbe. A hazaiak (az emberhátrány fényében különösen) érthető módon inkább törekedtek az eredmény megtartására, min sem arra, hogy komoly veszélyt jelentsenek a gyirmóti kapura, ám teljesen Joao Janeiro fiai sem adták fel a kontrázás lehetőségét.

A játékvezető az eseménydús találkozó ellenére nem hosszabbított többet 3 percnél, amit a hazai közönség – no meg a csapat – aligha bánt, hiszen az eredmény már nem változott. A Kisvárda nagyot küzdve megszerezte a 3 pontot, és ezzel két forduló után hibátlan az NB I-ben.

- FrissMédia -