AKTUÁLIS
#50 km
#futás
#jótékonysági
#Kisvárda
Elrajtolt az 50 kilométeres táv mezőnye Kisvárdáról
A Kisvárda és Környéke Bringások szervezésében, Vass József és Varga Norbert vasárnap reggel kilenckor, mintegy 35-40 futó társaságában, egy 50 kilométeres távú: 50 KM Challenge elnevezésű jótékonysági futóverseny kezdetén vett részt.

Vass József portálunknak azt mondta, hogy ez egy különleges futórendezvény, ami Kisvárda főteréről indul, a cél Sátoraljaújhely főterére. Az esemény jótékony célt szolgál, ezért nevezési díj helyett részvételi támogatás lesz, ami azt jelenti, hogy a résztvevők döntik el, mennyit ajánlanak fel. Az így befolyt összeget egy közösen kiválasztott célra vagy intézménynek adományozzák a szervezők.

A futáshoz bárhol és bármekkora távra lehetett csatlakozni. A futókat kerékpárral is lehet kísérni, Sátoraljaújhely előtt az utolsó 5, 10, 15 kilométeres szakaszt futják együtt az arra vállalkozók.

A startnál jelen volt dr. Seszták Miklós kormánymegbízott, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője is.

Az útvonalon két kísérőkocsi is van - a feladata, hogy a teljes távot biztosítsa a futóknak, ahogy a frissítőket és csereruházatot. A futás tempója 6 perc kilométerenként, ami egy közepes kocogásnak felel meg.

A futók a tervek szerint, 14 óra környékén érnek a célba.