KÉK FÉNY
#Kemecse
Előzetesben a kemecsei lövöldöző - fotók
A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban elrendelte H. P. gyanúsított letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. december 10-én este szülei lakóházának udvarán tartózkodott, amikor megérkezett hozzá üzleti vita tisztázása érdekében két ismerőse. A gyanúsított ekkor vadászfegyverével rálőtt az udvarra belépő két férfira, majd még egy alkalommal a menekülő sértettek irányába lőtt. A sértetteket a lövések az egész testén érték, minek következtében a hát, a hasfal, a égtagok sérülését szenvedték el, illetve egyikük alkarcsontja is eltört. A sérülések 8 napon túl gyógyulnak.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára tekintettel megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóságok előtt az eljárás során elérhetetlenné válna, valamint a büntetőeljárásban részt vevő személyeket befolyásolná, a bizonyítást megnehezítené.

A bíróság megítélése szerint a gyanúsítottal szemben a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok csak a letartóztatás alkalmazásával biztosíthatók. A végzés nem végleges.

- FrissMédia -