PUZZLE
Bulvár hírek
#Seattle
#repülőgép
#ellopta
Ellopott egy utasszállító gépet egy férfi, le is zuhant vele
Az egyik légitársaság alkalmazottja kötötte el a gépet Seattle repülőterén az Egyesült Államokban. Egy közeli szigeten zuhant le vele.

Helyi idő szerint pénteken késő délután szállt fel engedély nélkül a gép. A Seattle-Tacoma repteret azonnal lezárták miatta. Két F15-ös vadászgép eredt a repülő nyomába. Azt még nem tudni, hogy a 29 éves helyi repülőtolvaj túlélte-e a zuhanást - ami egyébként egy katonai létesítmény közelében volt.

Pierce megye seriffje, Paul Pastor később azt mondta, hogy nem terrorakció történt, terroristák ugyanis többnyire nem csinálnak hurkokat a víz fölött a levegőben. A légi irányítók megpróbálták rábeszélni a leszállásra a pilótát, de hiába. A Seattle Times szerint a fiatal férfi vad volt és gondatlan. A közösségi médiában több videó is van arról, ahogy a gép összevissza repked.

Egy Horizon Air Q400-asról van szó az Alaska Airlines közleménye szerint. A hangfelvételek tanúsága szerint a gépet elkötő férfi kis idő után aggódni kezdett, hogy vajon van-e elég üzemanyaga és azt is mondta, hogy le tud szállni, mert már játszott ilyen videojátékokat. Más abszurd dolgok is elhangzottak, például az, hogy ha sikeresen landol, akkor talán kap pilótaállást az Alaska Airlinesnál.

Az egyik nő, aki filmre vette a repülést, azt mondta a Reuters-nek: a zsigereiben érezte, hogy nincs valami rendben. Közelben lakó édesanyja pedig arról számolt be, hogy az egész háza megrázkódott, amikor végül a gép lezuhant. Egy helyi rádióadó szerint a pilóta nem élte túl az incidenst.

A Q400 kétpropelleres gép, legfeljebb 78 utast tud szállítani. Hogy az alkalmazott hogyan tudta ellopni, egyelőre rejtély. A légi forgalom azóta helyreállt Seattle-ben.


- FrissMédia -