SPORT
Labdarúgás
​Elképesztő siker: a Kisvárda megverte a Fradit Pesten!
A második félidő olyan szórakoztató volt, a Várda olyan taktikusan és eredményesen játszott, hogy alighanem sokan szaladnak hétfőn bérletet venni a hazai meccsekre.

Ráadásul álomszép gólokat is lőtt a Kisvárda.

Nincs is jobb bajnoki nyitány egy jó kis Fradi-Várda meccsnél.

Azért az idén eleji formát jelezte, hogy a kisvárdai védő, Kravcsenkó ártalmatlan helyzetben vezette a labdát, majd amikor fel akarta ívelni, nem találta el, helyette kirúgott egy fűcsomót. De lelkesen hajtott mindkét csapat, a Várda csatára (ha van ilyen manapság egyáltalán, hogy “csatár”), Navratil kevergetett ügyesen a bal oldalon, majd a Fradi villámembere, Tokmac lőtt balról a rövidre, de Dombó hárított.

A Várda is eljutott többször a Fradi kapuja elé, ám a lövések nem sikerültek, finoman szólva. Azért gyakorolni kell még a célzást, mert egyébként nagyon szépen focizott a kisvárdai csapat.

A 22. percben a fradista Zubkov lőtt el 30 méterről egy szabadrúgást, ez is fölé ment méterekkel.

Szorongatott a Várda! Öt perccel később Navratil levett egy Fradi-védők által kifejelt labdát (nem kézzel, hiába reklamáltak néhányan), majd a bal sarok felé lőtte. Bogdán vetődve hárított. Ez volt eddig a meccs legnagyobb helyzete.

Aztán a félidő utolsó negyedórájában benyomta a Fradi a Várdát a kapuja elé. Sorra jöttek a lehetőségek, de ordító helyzet nem volt. Zubkov lőtt alig fölé, majd Tokmac cselezett a bal oldalon addig, amíg önmagát is becsapta.

0-0 az első félidő után.

A második félidő meseszép kisvárdai góllal indult!

Leoni kapta a labdát a Fradi 16-osán belül, de bal oldalon, messze a kaputól, kisodródva, látszólag veszélytelen helyzetben. Aztán gondolt egyet, és bal külsővel úgy megrúgta a labdát, hogy az kikerülte a kapus kezét és bevágódott a bal felső sarokba.

0-1

Az 58. percben Bumba lőhetett volna kapásból tiszta helyzetben, lekezelte, így viszont beleléptek a lövésbe.

A Fradinak egy veszélyes akciója volt, a jobb oldalról keresztbe rúgott labda elhussant a gólvonal előtt, de senki nem ért bele.

A 65. percben újabb gólt szerzett a Várda! A Fradi védője eladta a labdát a saját térfelén, ebből indították Navratilt, aki előbb a védőt csapta be gyönyörű csellel, majd a kapus mellett is mesteri módon tette el.

0-2!!!

Csodálatos teljesítmény volt így berúgni ezt a helyzetet!

A Fradi aztán egy talált góllal visszajött a meccsbe. Az amúgy is balszerencsésen játszó kisvárdai Kravcsenko teljesen ártalmatlan helyzetben rálépett picit a sarkára az FTC játékosának, a kisvárdai 16-oson belül. A beadás mély volt, a kapusé lett volna, a dolognak semmi jelentősége látszólag. Ment is tovább a játék.

Ám a videóbíró idei bevezetése azt jelenti, hogy alig marad el 11-es. Megnézték alaposan a jelenetet, véleményes volt, de be lehetett fújni.

Le kell szokni az ilyen felesleges mozdulatokról, amelyek amúgy is jellemezték korábban a Várda védőit.

A Fradi játékosa, Mmaee berúgta lágyan a jobb sarokba a 11-est.

1-2

Szorongatott a Fradi, majd egy ellentámadásból majdnem a Várda szerzett újabb gólt, de Camaj a kapufára ívelte a 16-osról.

A végén hihetetlen izgalmak közepette megőrizte előnyét a Várda.

A Fradi támadott vadul, emiatt több ígéretes ellenakciója is volt a Kisvárdának, de mindegyikből időhúzás lett inkább a szögletzászlónál.

Sikeresen, úgyhogy a 100. NB I-es meccsén a Kisvárda legyőzte a Ferencvárost! Idegenben, remek játékkal. Csodálatos szezonkezdet.

Fotó: kisvardfc.hu