AKTUÁLIS
#Cinemaqua
#Cinemaqua Film- és Natúrpark
Elképesztő filmes világ Kisvárdán - dinókkal, díszlethajóval, VR-szobával
Pénteken nyit a Cinemaqua Film- és Natúrpark - több mint 300.000 négyzetméteren, azaz több mint 30 hektáron.

Fantasztikus filmes világ várja a látogatókat eredeti díszletekkel, hihetetlen látványelemekkel Európa legújabb és tematikájában teljesen eredeti moziparkjában. Az ismert szórakoztatóparkoktól eltérően Kisvárdán filmek eredeti díszletei és kellékei is helyet kaptak.

Itt minden korosztály, minden érdeklődő megtalálhatja a kedvére való szórakozási lehetőséget, látványosságokkal és különböző egyedi attrakciókkal.

Több parkból álló komplex világ kelt életre.

A bejárattól nem messze több száz férőhelyes parkoló biztosítja a kényelmes megközelíthetőséget.

Az elektromos autók megállóit éppúgy tábla jelzi, mint a legjobb fotóhelyeket.

A parkot sétálva is bejárhatjuk, de akár igénybe vehetjük a 12 személyes nyitott elektromos kisautók egyikét is, amellyel eljuthatunk egy különleges túra során a Lost World-be, az Elveszett világ dinoszauruszok lakta rengetegébe.

A bejáratnál rögtön elkápráztat minket a Cinemaqua Palace - mellette a New York-i Szabadság-szoborral vagy az amerikai elnökök sziklába vájt kicsinyített másolatával -, ahol rengeteg érdekességre derül fény a világ filmgyártása és Magyarország, illetve Kisvárda és környékének összefüggésében. Kulisszatitkok, történetek és történések.

A filmes világ szerelmeseinek biztosan ez az 1900-as éveket idéző pavilon / díszlet lesz a kedvencük. Itt még a filmes trükköket is ki lehet próbálni, akár a saját mobilunkkal is remek felvételeket készíthetünk, és e helyen léphetünk majd be a XXI. század VR reality világába. Az itteni élmények technikailag jelenleg a VR csúcsát jelentik.

Ez olyan park, ahol a filmes élmény és a természet összeér és összefér.

A park jelmondata is azt hangsúlyozza: „ Itt az lehetsz aki akarsz”.

A Cinemaqua Film- és Natúrpark már a látogatói koncepciójában is egyedi!

„Éld át az eredeti filmes tárgyakkal, kellékekkel való találkozást.”

Sok olyan tárgy van itt, amit máshol érinteni tilos, de itt bátran kézbe veheted! Ez a park élményeket szeretne adni látogatóinak, nemcsak látványt!

Itt nem tilos a fotózás sem, sőt!

Számos fotó-szelfipont és segítő kalauzolja a park látogatóit, biztosítva számukra a hasznos élményekkel és információkkal teli kikapcsolódást.

A tervek szerint minden év attrakcióit valamilyen tematika fogja jellemezni.

Idén a fő téma Amerika - az első amerikai telepes falutól Hollywood filmes térhódításáig.

Ennek jegyében kezdheti meg utazását a látogató ebben a különleges világban.

Bátran mondhatjuk, hogy a Cinemaqua parkjában sétálni igazi időutazás.

De ha már az időnél tartunk, megcsodálhatjuk egy 1614-es amerikai telepes falu díszleteit. Jamestown a Pocahontas-rajongók kedvelt helye lesz bizonnyal.

A vadnyugati udvaron pisztolydörrenések sorozata jelzi, hogy itt tényleg figyelni kell minden lépésünkre, mert az arany lázba hozza a látogatókat. Bizony, a víztorony mögött aranymosók élnek, láthatjuk is a munkájukat, melynek bárki részese lehet.

A Honvédsuli-szigetre katonai sátrakat építettek a gyerekeknek, ami különleges élményeket és hangulatot garantál. A kisebbek kötéllel húzhatják át magukat egy "lakatlan" szigetre.

De a teljesség igénye nélkül említem meg a Kalandhajót, mint forgatási helyszínt. A hajó hossza eléri a 48 métert. Külső és belső tere egyaránt megtekinthető.

A látogató át tudja élni, milyen lehetett Sir John Franklin kapitány északnyugati átjárói expedíciója 1844-ben.

Láthatunk eredeti repülőgép-belső díszletet, melyet a Fapad című magyar sorozat forgatásánál használtak a készítők. A szervezők köszönik Kálomista Gábornak, hogy gondolt rájuk e téren is.

De igazi kuriózum a Mutatványosok utcája is – ami a lovagvárak romantikájának és a Trónok harca sötét középkori fantáziavilágának elegye. Arénájában lovagok tűnnek fel, hercegnők suhannak tova.

Na és ha már mutatványosok – a hely mellett található egy speciális cirkusz, ahol az is artistává válhat, aki eddig csak álmodott róla.

Ezen felül megtalálható a csodák országa, a „Wonderland”, a Gyermekszigetek, és a minden gyermek vágyát képező Játékkészítő híres világa!

Hogy mi is a Játékkészítő csodája? Legjobban Illés Gabriella ötletgazda, az álom megvalósítója fogalmazta meg: ” … mesékre mindenkinek szüksége van, korosztálytól függetlenül. Mi, az alkotók hiszünk a meseterápiában és úgy gondoljuk, a gyerekkorunkban hallott és látott mesék pozitívan épülnek be az életünkbe és ezeket az érzéseket, a megoldásokat később bármikor elő tudjuk hívni. A látogatók - kortól függetlenül – felvehetnek egy piros szemüveget és elindulhatnak a titokzatos Játékkészítőhöz vezető úton."

A legnagyobb kaland mégis alighanem az Elveszett világ felfedezése. Ez a rész adja a leginkább természetközeli élményt. Mesés túrát tehetünk a vadregényes rengetegben, és elképzelhetjük a kort, amikor még a dinók uralták a bolygót.

De meg kell jegyezni: a Cinemaqua nemcsak film-, hanem natúrpark is egyben, így ezért természetközeli élményeket is lehet szerezni. Egy-két kivételtől eltekintve itt élő, itt honos, éppen itt pihenő, vagy a parkban élelmet kereső állatokkal futhatunk össze – ha a szerencse úgy hozza.

Felsorolni sem lehet azokat a látnivalókat és élményeket, amelyek ebben a minden ízében egyedi és eredeti Film- és Natúrparkban várják a látogatókat.

A park szeptember elejéig minden nap, utána hétvégenként várja a látogatókat Halloween napjáig.

És hogy mi mit tanácsolunk?

Kényelmes cipőket felvenni, fényképezőket, túrazsákokat és ehhez hasonlókat előkészíteni és irány a Cinemaqua Kisvárda!

- FrissMédia -