SPORT
kézilabda
Elhozták Érdről a két pontot a kisvárdai kézis lányok
Közel három hét után csütörtökön az Érd vendégeként folytatta a bajnokságot élvonalbeli csapat, két ponttal távoztak.

"A hazaiak kezdték a mérkőzést és legfőbb gólfelelősük, Kopecz Barbara révén meg is szerezték a vezetést, ezt azonban Udvardi Laura egalizálta. Jó darabig ezen koreográfia szerint haladtak a csapatok, szinte minden támadásból gól született, a hazaiak megszerezték a vezetést, mi pedig válaszolt rá. Kapusok közül Hadfi Gréta kapta el először a fonalat, három védést is bemutatott, ezt azonban nem tudták kihasználni társai, mert elöl dadogott a kezükben a labda. A mieink annál inkább éltek ezzel a lehetőséggel, a 11. percben Karnik Szabina találatával először mutatott vendégelőnyt az eredményjelző, amelyet Mérai Maja rögtön meg is duplázott. Horváth Roland nem is habozott tovább, magához rendelte övéit. A rövid pauza után többször lehetőségünk volt növelni előnyünket, a helyzetek azonban kimaradtak. Fekete Bozsana két találatával előbb egyenlített az Érd, majd a vezetést is visszavette. Erre még Nikoleta Trunková válaszolt, aztán közel tíz percig nem láthatott újabb kisvárdai találatot az Érd Aréna közönsége, a hosszú gólcsendet Bouti Fruzsina törte meg. A szünetre kétgólos hazai előnnyel vonultak a felek. Fordulás után rövid idő alatt ledolgoztuk hátrányunkat, szélsőink kamatoztatták gyorsaságukat, előbb Sztamenics, majd Akiyama talált be. A nagy akarásba azért csúsztak be hibák a támadásokba, de Nikoleta Trúnková két pimasz labdaszerzését követően ismét mi vezettünk. Falunk jól mozgott a hatoson, így a hazaiak lövőhelyzetig is alig jutottak. Bouti Fruzsina találatát követően először volt három a különbség a két gárda között, majd Mátéfi Dalma védte Kopecz Barbara hetesét, majd ritmust váltottunk és pár perc alatt ötre hizlaltuk a különbséget. Nem volt azonban még vége a mérkőzésnek, az Érd még utoljára összekaptam magát és minimálisra csökkentette hátrányt. Akiyama értékesített egy büntetőt, majd Kristina Graovác védte előbb Fekete, majd Csáki Zsófi lövését, japán légiósunk újabb találata azonban a győzelmet jelentette számunkra. Ha nem is sziporkázó játékkal, de megszereztük a két pontot és most ez volt a lényeg" - írták a kisvardaikezi.hu oldalon.

Érd-Kisvárda Master Good SE 21-23 (12-10)

Érd, 800 néző, v.: Horváth, Marton.

Érd: Hadfi – Dávid-Azari 6/2, Ábrahám 1, Gerencsér, Kiss, Kopecz 4/2, Fekete 6. Csere: Horváth-Csapó (kapus), Horváth D., Csiszár-Szekeres, Puskás, Paróczy 1, Csáki L. 1, Csáki Zs. 2. Edző: Horváth Roland.

Kisvárda: Graovác – Udvardi 2, Sápi, Karnik 2, Juhász 4, Mérai, Bouti 3. Csere: Mátéfi (kapus), Siska, Sztamenics 2, Trúnková 5, Akijama 4/1, Habánková 1. Edző: Bakó Botond.

Kiállítások: 6, illetve 6 perc. Hétméteresek: 6/4, illetve 2/1.

fotó:(Érd Handball)