AKTUÁLIS
#tungsram
#kisvárda
#seszták miklós
Eldőlt: Marad a „Tungsram” Kisvárdán
A GE magyarországi elnökével és alelnökével tárgyalt Seszták Miklós fejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője a társaság jövőjéről és a várható feladatokról, miután a cég a napokban bejelentette a tulajdonosváltást. A találkozón Jörg Bauer új tulajdonosként arról beszélt, hogy komoly elképzeléseik vannak a kisvárdai gyárral kapcsolatban. Maradásuk nem kérdés, sőt további növekedést terveznek. Az üzem szerepet vállal a legendás magyar márka, a Tungsram újjáélesztésében is.

A General Electric (GE) a napokban közölte, hogy korábbi magyarországi elnöke, Jörg Bauer cége veszi meg a társaság európai, közel-keleti, afrikai és törökországi (EMEAT) fényforrásüzletágát, valamint globális autólámpa-üzletágát. A vállalat a jövőben Tungsram Csoport néven működik, Tunsgram márkanéven értékesíti termékeit.

A Kisvárdai Fényforrásgyár 1975 óta működik, közel 800 embert foglalkoztat. A cég sorsa sokáig bizonytalan volt, de hosszú tárgyalások eredményeként megállapodás született arról, hogy folytatja és tovább fejleszti tevékenységét a városban.

Jörg Bauer a találkozón elmondta, hogy a leendő cég a jelenlegi munkatársakra és a hazai infrastruktúrára építve további növekedést szeretne elérni, és változatlanul számít a kisvárdaiakra.

Fotó: Pongrátz Anita

- Friss Média -