KÉK FÉNY
El akarta gázolni a feleségét, 8 év börtön várhat rá
Legalább nyolc év börtönt kért az ügyészség arra a vádlottra, aki válófélben lévő feleségét úgy akarta megölni, hogy gépkocsival elüti.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádiratának lényege szerint az agresszív hajlamú vádlott és felesége között a viszony 2020 nyarán megromlott, mert a férfi házasságon kívüli szerelmi kapcsolatot létesített. Sokat veszekedett feleségével, bántalmazta is, ezért a bíróság távoltartást rendelt el 30 napra, így nem is mehetett az asszony közelébe. 2020. október elején egyik nap a vádlott azért kért pénzt a feleségétől, hogy meglátogathassa barátnőjét, persze erre a célra a sértett nem adott pénzt. A vita hevében a vádlott többször megütötte a nőt a fején, karján, amitől nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. Ekkor a bíróság újabb távoltartást rendelt el, immár 60 napra.

2020. karácsony másodnapján este a vádlott otthon tartózkodott közös lakásukban. Vitatkozott a feleségével, akit megöléssel fenyegetett, illetve azt mondta, hogy felgyújtja a házukat. Két sörösüvegbe benzint töltött, azokba rongyot dugott, majd az elkészült Molotov-koktélokat megmutatta a sértettnek, aki erre kihívta a rendőröket. Ekkor a vádlott az üvegekből kiöntötte a benzint. A bíróság ismételten távoltartást rendelt el a vádlottal szemben, a férfi el is költözött a szülei házába. A bontóperben a bíróság is arra kötelezte, hogy hagyja el a lakást, a gyerekek után pedig fizessen tartásdíjat.

Ahogy a bíróság döntését a vádlott megkapta, elhatározta, hogy megöli a feleségét.

2021. február 25-én este gépkocsijával a felesége háza közelébe ment, várta, hogy a nő hazaérkezzen. Ahogy meglátta a szemből gyalogosan közeledő sértettet, elindult az autóval úgy, hogy a világítást sem kapcsolta fel. A sértett lehúzódott az útpadkára, mert megismerte a vádlott gépkocsiját, de a férfi a járművet a nő felé kormányozta, és a padkán el is ütötte 20 km/óra sebességgel. A vádlott nem állt meg a helyszínen, hanem továbbhajtott, majd visszafordult a következő kereszteződésben. A felesége ekkor már a földről felállva futott a lakásuk felé, de sérülései miatt többször elesett. Sikerült befutnia az udvarra, de a vádlott az árkon áthajtva a kerítés keresztül próbálta újra elgázolni, és közben azt mondta, hogy „Még ma megdöglessz!”.

A sértett szerencsére megúszta nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel, mert elugrott a gépkocsi elől, illetve bemenekült az udvarra. Ha mindezt nem teszi, halálos eredménnyel végződött volna számára az este.

A letartóztatásban lévő vádlottat az ügyészség emberölés kísérletével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és zaklatás bűntettével vádolja. A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott beismerő vallomást tesz és nem kéri a tárgyalás megtartását, a bíróság nyolc év börtönbüntetésre ítélje.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

- FrissMédia -