NAGYVILÁG
Belföld
#augusztus 20.
#tűzijáték
Ekkora tömegre kevesen számíthattak, megszámlálhatatlanul sokan voltak a budapesti tűzijátékon
​Biztonságosan és sikeresen véget értek az augusztus 20-ai rendezvények az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzshöz napközben és a tűzijáték kapcsán beérkezett információk szerint - közölte Kovács Zoltán, a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője pénteken késő este a Facebook-oldalán.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt írta: minden idők legnagyobb Szent István-napi ünnepségsorozatának egyik fénypontját, a tűzijátékot a rendelkezésre álló adatok alapján több mint 700 ezren nézték meg a fővárosban.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Pénteken a rendőrség országosan 400 rendezvény békés lebonyolítását biztosította. Ezek közül 339 állami és önkormányzati, 57 kulturális, 2 a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó, valamint 2 más jellegű rendezvény volt. Az egész országban a legnagyobb rendben, rendőri intézkedés nélkül zajlottak az ünnepi programok - ismertette az adatokat.
Kovács Zoltán bejegyzésében kiemelte, hogy a következő két nap programjaira is további sok tízezer látogatót várnak.

Az augusztus 20-ai nemzeti rendezvények lebonyolításáért felelős operatív törzs a következő két napban folytatja munkáját, hogy biztosítsa az ünnep zavartalan és biztonságos lebonyolítását - emelte ki a törzs vezetője, aki köszönetét fejezte ki minden, a rendezvény sikeres lebonyolításában részt vevő kollégának.

Címlapkép: MTI/Lakatos Péter