PUZZLE
Bulvár hírek
Ekkor megy nyugdíjba II. Erzsébet
Fülöp herceg 95 évesen vonult vissza a nyilvános megjelenéssel járó kötelezettségeitől. A palotában azt beszélik, a királynő is így tesz majd. Addig másfél év van hátra.

Már évek óta tartja lázban a brit közvéleményt, hogy II. Erzsébet vajon mikor vonul nyugdíjba. A METRO egy közeli forrásra hivatkozva azt írja, hogy ez 18 hónap múlva megtörténik, 95. születésnapján adhatja át az operatív feladatokat Károlynak a királynő. Azért is aktuális az időzítés, mert az elmúlt hetekben Károly herceg a pedofil botrányba keveredett testvére, András ügyében udvari berkekben határozottan kijelentette: András hercegi pozícióinak megvonása végleges, és ha ő lesz a király, öccse semmilyen publicitást nem fog kapni. A lap szerint Károly régenshercegként lépett fel a királyi család becsületén csorbát ejtett testvérével szemben, és ez megmutatta a leendő uralkodó kvalitásait. Az uralkodó II. Erzsébet marad, Károly régenshercegként veheti át a feladatai egy részét - írja a lap.

II. Erzsébet 2016 óta fokozatosan csökkentette nyilvános szerepléssel járó kötelezettségeit: míg 2016-ban 332 hivatalos eseményen vett részt, addig 2018-ban már csak 283-on. Idős kora ellenére kiváló egészségnek örvend az uralkodó, és eddig semmi jelét nem adta annak, hogy átadná a trónt. A közelmúlt eseményei és Károly szerepvállalása testvérének megbüntetésében viszont azt mutatják, hogy a királynő legidősebb fia készül a trón átvételére. A walesi herceg új-zélandi útjáról egyenesen Norfolkba utazott, hogy apjával, Fülöp herceggel megvitassák a családi és hivatalos ügyeket, melyekben fiának, Vilmosnak is egyre komolyabb szerep jut.

- FrissMédia -