KÉK FÉNY
Éjfélkor még koccintottak, egy óra múlva halott volt a fiatal nő
​Újév napján, reggel 7 után csörgött a 112 segélyhívó. Az 54 éves Tibor bejelentette, hogy megfojtotta a 27 éves feleségét Ököritófülpösön. M. Tibor letette a telefont, hipót ivott, majd felvágta az ereit és áldozata mellé feküdt az ágyba.

Megdöbbentő részleteket mesélt a helyszínen az áldozat édesanyja, Gyöngyi. Elmondása szerint a lánya és a veje között a konfliktus féltékenység miatt alakult ki.

"Tibi nem akarta elengedni a lányom. Már egyszer egy párnával majdnem megfojtotta, akkor a közös 11 éves gyermekük kért segítséget. Andrea akkor neki köszönhetően megmenekült a haláltól" - mondta az édesanya könnyeivel küszködve. Beszámolója szerint éjfélkor még koccintottak, boldog új évet kívánva, majd hazamentek a saját lakrészükbe. Az azt követő eseményekről csak és kizárólag a gyanú szerinti elkövető tud beszélni - már ha túléli a a saját magának okozott sérüléseket. Felvágta az ereit és hipót is ivott, majd lefeküdt az élettelen párja mellé - mondják a rokonok.

Szilviát a rendőrök ébresztették, akik M. Tibort keresték. A rendőröknek végül be kellett rúgni az ajtót, mivel az be volt zárva, a felszólításra senki nem válaszolt. Tibor kritikus állapotban feküdt áldozata mellett.

A helyiek nem akarják elhinni, hogy Andrea meghalt: "Tibi a légynek sem tudott volna ártani" - állítják a férfit jól ismerők. Szerette Andreát, aki 15 éves kora óta M. Tiborral élt. Igaz, azt is megjegyezték, hogy az utóbbi időben egyre több volt a konfliktus köztük, állítólag több esetben rendőröket kellett hívni, mert Andrea félt. Ugyanis a fiatal nő el akarta őt hagyni.

A rendőrségre 2022. január 1-jén reggel 7 óra után érkezett bejelentés, miszerint Ököritófülpösön egy férfi megfojtotta a feleségét, majd megpróbált önkezével véget vetni az életének. A mentőszolgálat munkatársai a helyszínen megállapították, hogy a fiatal nő életét vesztette, férjét kórházba vitték. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a beszerzett adatok alapján az ügyben emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.