NAGYVILÁG
Belföld
#fogyasztóvédelem
Egyre több iskolában szereznek fogyasztóvédelmi ismereteket a diákok
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a negyvenedik oktatási intézmény munkáját ismerte el Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címmel. Az oklevelet Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár és Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át a Móricz Zsigmond Általános Iskola vezetőinek 2018. március 12-én, Győrben.

Az oktatási intézmény azzal érdemelte ki a kitüntető címet, hogy fontos lépéseket tett a fogyasztóbarát vállalkozói szemlélet és fenntartható fogyasztás elterjesztésében, vállalja a diákok internethasználatával és e-kereskedelemmel kapcsolatos tudatosságának fejlesztését.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár kiemelte: "A diákok a jövő fogyasztói, ahogy közülük kerülnek ki a jövő vállalkozói is. Fontos, hogy a fiatalokban már az iskolában kialakuljon egyfajta szűrő a vásárlások során, valamint a fogyasztóbarát vállalkozói szemlélet. Mindez egy tudatos fogyasztói és vállalkozói generáció kialakításához, Magyarország fejlődéséhez és a gazdaság további erősödéséhez járul hozzá. Ezért támogatjuk és ösztönözzük a pedagógusokat és diákokat a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címmel."

A pályázat a tanév ideje alatt bármikor benyújtható, a pályázati anyagok megtalálhatóak a www.kormany.hu honlapon.