AKTUÁLIS
#útfelújítások
#Nyírlugos
Egymilliárdos útfejlesztés Nyírlugoson
Nagy ütemben fejlődik a nyírbátori választókerület is - újabb két út fejlesztése érkezett befejező szakaszához. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által,2018-ban elindított, közel 100 milliárd forintos útfejlesztési programból Nyírlugos mintegy egymilliárd forintos támogatása az itt élő emberek életminőségét jelentősen javította. A lakosok közel 40 évet vártak erre a pillanatra.

Dr. Simon Miklós, (Fidesz-KDNP) a térség országgyűlési képviselője mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a térségben összesen csaknem kétmilliárd forintos útfejlesztési program valósult/valósul meg. A képviselő emlékeztetett rá, hogy idén tavasszal átadták a Nyírbátort az M3-as autópályával összekötő 4105-ös utat és most elkészült a Nyírmihálydi és Nyírlugos közötti 4914-es is.Mindkét esetben a 471-es főútvonal mellékútjairól van szó. Ugyanakkor jó ütemben halad a 4903-as számú út felújítása is, ami Nyírlugost Nyíradonnyal köti össze.

Hovánszki György (Fidesz-KDNP), Nyírlugos polgármestere arról beszélt, hogy a település életében ez a beruházás jelentős előrelépés, hiszen csaknem 40 éve csak eseti javításokat tudtak elvégezni. A mostani útfelújításnak köszönhetően - amihez az önkormányzat is hozzájárult -, buszöblöket is ki tudtak alakítani. Mint fogalmazott a polgármester, a nyírlugosi iskolába öt településről érkeznek diákok buszokkal, így elengedhetetlen volt a biztonságos le- és felszállás biztosítása is.


A polgármester a későbbi tervekről elmondta, hogy szeretnék, ha ugyanilyen minőségben megvalósulna a Dél-Nyírséget Debrecennel összekötő út felújítása is.

Az Észak-Alföldi Régióban a Magyar Közút Nonprofit Zrt teljes egészében haza forrásokból finanszírozza a fejlesztéseket.


- FrissMédia -