NAGYVILÁG
Külföld
Egyelőre mégsem lesz autópálya Dél-Szlovákiában
A következő 10 évben sem épül meg a Dél-Szlovákián áthaladó autópálya.

Ezt a közlekedési miniszter jelezte az érintett régióknak. Az indoklás szerint állítólag ehhez nem elég nagy a mostani forgalom. A közlekedési tárca emiatt a következő egy évtizedben nem tervez autópályát építeni Rimaszombat és Rozsnyó környékén.

A régió lakosai a múltban többször is kérték az autópálya megépítését, utoljára 2019-ben tárgyaltak a rozsnyói járás petíciós bizottságának képviselői a közlekedési miniszterrel. Az ok a gyorsforgalmi út részét képező szoroskői alagút megépítésére kiírt közbeszerzési eljárás törlése volt. A bizottság elnöke akkor elégedett volt a megbeszélés eredményével. A minisztertől és az autópálya-társaság vezérigazgatójától ígéretet kaptak arra, hogy 2023-ban elméletileg itt lehetnek a hágó alatt az első gépek.

Erre a mostani döntés alapján már nincs esély. Marad a jelenlegi állapot, ami hátrányos a magyarok által is lakott déli járásoknak, hisz a megfelelő infrastruktúra hiányában a beruházók elkerülik a régiót - hívja fel a figyelmet pozsonyi tudósítónk. Itt van a legnagyobb munkanélküliség Szlovákiában.

- FrissMédia -