KÉK FÉNY
#Kovács Laura
#Kisvárda
#rendőrség
Egy szépszemű lányt kerestek a kisvárdai rendőrök
Körözést adtak ki Kovács Laura ügyében. A kisvárdai rendőrök keresték a városban élő 15 éves lányt, ugyanis eltűnt, de aztán megtalálták.

15 éves lány augusztus 13-án este otthonából ismeretlen helyre távozott. A rendőrök napokig keresték, de aztán megtalálták.

A rendőrség honlapja szerint a kisvárdai rendőrség további 8 embert keres eltünés miatt. A nyolcból 7-nek nem találták meg a testét. Orosz Katalin egy külföldi út során veszett a tengerbe, csak testvére holttestét megtalálták. Vannak köztük olyanok, akik vélhetően a Tiszába fulladtak, másik kettőről pedig azt gyanítják, hogy öngyilkosok lettek.

A rendőrségi körözéseket általában a bűncselekmény helyszíne szerinti kapitányság adja ki. Viszont jó tudni, hogy az elfogatóparancs és a személykörözés fogalmai keverednek egymással. A két jogintézmény abban hasonlít, hogy az érintett ember mindkettő alapján bekerülhet a körözési rendszerbe. A körözés önmagában viszont csak arra jogosítja fel a rendőrséget, hogy a keresett embert azonosítsa és megtalálja. Aki ellen viszont elfogatóparancsot adtak ki, azt 72 órán belül bíróság elé kell állítani, hogy döntsenek a letartóztatásáról.