PUZZLE
Egy regénybe illő portugál könyvesbolt
Érdemes Bragába ellátogatni és felkeresni a Livraria Centésima Página könyvesboltot, megszeretgetni a fekete macskát és elmerülni a könyvek és a kávéillat nyugalmában. Szmolen Réka beszámolóját közöljük, aki az Erasmus program keretében jutott el a portugál városba.

Braga Portugália harmadik legnagyobb városa, az ország északi részén. Ebben a történelmi városban kerestem fel a központban található Livraria Centésima Página könyvesboltot. Ahogy haladtam befelé, egyre tágasabb lett a tér és a polcokon egyre több könyv foglalt helyet. A távolból hallani lehetett a kávéőrlő hangját és a kávézó vendégeinek csevegését.

Először akkor jártam itt, amikor az egyik hétvégén esett az eső. Most a vendégek kint ülnek a kertben, a napsütésben. A szomszédból narancsfa ága nyúlik át és madarak csiripelnek, a könyvesbolt falai között pedig egy kedves fekete bundás macska járkál a könyvek és a vendégek között. Idilli a hangulat.

A könyvesbolt 1999. november 26-án nyílt meg az előző épületében. Az egyik eladó szerint több, mint 20.000 könyvet árulnak itt. Nem csoda, hogy akár órákra leköti az emberek figyelmét és a hétköznapok rohanásában befogadja őket sajátos világába.


Én mindig nagy szeretettel fordulok a könyvek felé. Szeretem a könyvesboltok hangulatát. Ez is hatással volt rám. Érdemes Bragába ellátogatni és felkeresni a Livraria Centésima Página könyvesboltot, megszeretgetni a fekete macskát és elmerülni a könyvek és a kávéillat nyugalmában.