PUZZLE
Életmód
Egy hétvége, melyen bejárhatjuk a világot
“A felfedező benned van, mi csak az ihletet adjuk hozzá.” Ezzel a mottóval indul október harmadik hétvégéjén az immár 11. Járatlan Utakon Fesztivál. Ez Magyarország legnagyobb, független és extrém utazókat megszólító rendezvénye.

Több mint 100 előadás és kerekasztal-beszélgetés, 4 workshop, 2 filmvetítés lesz utazásról a 2 nap alatt 8 teremben a Fáklya klubban, Budapest belvárosában.

Hazai és külföldi független magyar utazók, utazási bloggerek és extrém teljesítményeket felmutatók gyűlnek össze ismét egy hétvégére a világ minden részéből, hogy megosszák történeteiket és tapasztalataikat az utazni vágyó kíváncsi közönséggel. Inspirálnak, ötleteket és konkrét tippeket adnak: mikor, hová, hogyan és miért érdemes elutazni.

Ott lesz például Juhász Árpád geológus, Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, akinél messzebb és járatlanabb utakon nem igazán volt senki. De találkozhatunk megint Rakonczay Gábor extrém sportolóval, és az előadók egyike Erős Zsolt felesége, Sterczer Hilda lesz. Nem marad el a repjegymágus Utazómajom sem, akárcsak az olyan ismert utazási bloggerek, influenszerek, mint például Vándorboy, aki az esemény főszervezője.

Idén is lesz előadás több ezer kilométeres túrázásról, óceán-átkelésről, zarándoklatokról, többéves kerékpáros világkerülésről, lakóautós és dzsipes kalandokról, és magyarországi kirándulóhelyekről is.

A Járatlan Utakon Fesztivál bejárja mind az öt kontinens népszerű helyeit, de újabb ismeretlen régiókat is Ázsiában, Dél-Amerikában vagy Vanuatu szigetén. Ígérnek a szervezők extrém evezősöket, olyan túrázókat, akik 4321 km-t gyalogoltak a Caminón, feljuthatunk 8000 méter magasra, és lesznek kerékpárral és stoppal a világba induló előadók. Nem maradnak ki a zöld témák sem, a környezettudatosság, a slow és a fenntartható turizmus témaköre, a rövid hétvégés és európai desztinációk, a női utazók a Járatlan Utakon fesztiválon, október 16-17-én.

- FrissMédia -