KÉK FÉNY
Egy hétig volt a mándoki lány holtteste a csomagtartóban
A Nyíregyházi Törvényszék tárgyalást tartott a nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, kifosztás és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt K. Antallal szemben indított büntetőügyben.

Vezetőszáron, lábbilincsben vezették a tárgyalóterembe a 46 éves könyvelőt, akit azzal vádolnak, hogy 2018-ban megölt egy mándoki nőt, aki szexuális szolgáltatásokat kínált neki egy kisvárdai parkolóban. Később pedig Nyíregyházán egy ruházati bolt eladónőjét sebesítette meg életveszélyesen.

A mai tárgyaláson a vádlott elismerte, hogy a sértetteket megtámadta, viszont tagadta, hogy nyereségvágyból követte el a bűncselkeményeket és azt is, hogy a bolti eladó életét ki akarta volna oltani.

Nem tett vallomást a tárgyaláson, ezért dr. Sörös László bíró a korábban, a nyomozás során tett vallomásokat olvasta fel. Ezekből megdöbbentő részletek és egy sérült, komplexusokkal teli elkövető képe rajzolódott ki.

Gyermekkori trauma, többszörös öngyilkossági kísérlet, visszahúzódó életmód - ismeretlenekkel új kapcsolatot kiépíteni nem tudó személy életrajza bontakozott ki a tárgyalóteremben.

A vádlott elmondta, hogy fiatal korában egy vele született rendellenesség – amit később műtéttel tökéletesen korrigálni lehetett – miatt rendszeresen csúfolták, megalázták. Ez félénkké, visszahúzódóvá tette, párkapcsolatokat nem mert és nem is akart kezdeményezni, nőkkel soha nem tudott normális viszonyt teremteni.

K. Antal szexuális igényeit prostituáltak által kínált szolgáltatásokkal elégítette ki. Így ismerkedett meg későbbi élettársával is. Kapcsolatukból három gyermek született, de a románc hamar véget ért és még a szörnyű tett előtt szakítottak. Életvitelszerűen rövid ideig laktak együtt, mivel a vádlott szülei ellenezték a kapcsolatot. Édesapja folyamatosan nyomás alatt tartotta a fiát, hogy csináltasson apasági tesztet.

K. Antal egyébként választékosan, ridegen tett vallomást a helyszínen, mintha a tegnap esti filmről spoilerezne. Főiskolát végzett, de később elvesztette a könyvelői munkáját. Édesanyja öt évvel ezelőtti halála után apjával Mátészalkára költöztek. Apjának nem mondta el, hogy nincs munkája, minden reggel úgy tett, mintha dolgozni menne. Tartotta az időpontokat is, mintha semmilyen változás nem történt volna. Apja véletlenül jött rá, hogy a fiának nincs munkája, de különösebben nem foglakozott vele. „Csak nem fogok egy 46 éves ember után kutakodni” – mondta a kihallgatáson a nyomozóknak.

Rendkívül alapos nyomozás volt

A nyomozás során felmerült, hogy esetleg szexuális ragadozó a vádlott és valójában a mándoki nő nem az első utcalány, akit megölt.

2015-ben a rendőrség egy sorozatgyilkos után nyomozott, aki négy örömlánnyal végezhetett a 4-es főút környékén. A rendőrök feltételezése szerint 2007 és 2010 augusztusa között négyszer csapott le, valamennyi áldozata a 4-es főút mellett dolgozó prostituált. V. Zoltánné, P. Piroska és L. Erzsébet holttestét már megtalálták, a 18 éves Tyukodi Angélát a mai napig eltűntként tartják számon. Akkor látták utoljára, amikor 2010. május 22-én este egy autós pihenő közelében beült egy ismeretlen piros vagy bordó színű kocsijába, amely Debrecen felé vette az irányt.

A rendőrség az adatok alapján arra jutott, hogy az összes, látókörükbe került prostituáltat ellenőrizni kell. Nincs-e olyan személy, aki eltűnt, illetve akinek ismeretlen a tartózkodási helye. Így került a képbe P. Piroska testvére, aki a kihallgatáson elmondta, hogy a vádlott vele is létesített szexuális kapcsolatot, így nem kizárt, hogy 2010-ben a később megölt testvérével is volt kapcsolata.

Alaposan átvizsgálták a nyomozók a vádlott korábbi lakóhelyén, Szamosangyaloson található ingatlant. Hullakereső kutyákat is bevetettek. Holttesteket nem, de több kést is találtak az udvaron lévő kútban. Végül egyetlen egy megoldatlan ügyet sem tudtak a vádlotthoz kötni.

A konfliktus

Azon a végzetes, 2018. november 16-i napon egy kisvárdai parkolóban a sértett, a mándoki lány szexuális szolgáltatást ajánlott a vádlottnak, amit ő elfogadott. Egy kieső, fás, bokros területre vitte autójával a nőt, de ott nézeteltérés alakult ki közöttük. A férfi megütötte, majd egy 30 centis késsel többször megszúrta a nőt, aki a helyszínen életét vesztette.

A holttest egy hétig volt a vádlott kocsijának csomagtartójában. El akarta ásni, még ásót is vett, de nem talált „megfelelő helyet hozzá”. A vádlott kocsiját egyébként a mátészalkai lakásánál foglalták le, de nem a gyilkossággal kapcsolatban, hiszen ekkor a rendőrség még nem is tudott a szörnyű bűntényről. A nyomozók még a bolti eladót megsebesítő tettes után nyomoztak. Így lett gyanúsított K. Antal, aki rezzenéstelen arccal válaszolt a nyomozók kérdésre, miközben tudta, hogy a kocsija a rendőrség udvarán áll, benne az egyhetes hullával.

A holttestet végül - ahogy annak idején megírtuk - a lefoglalást követő harmadik napon, a rendőrség udvarán került elő a vádlott autójának csomagtartójából.

Indulatból ölhetett, összekaszabolta az áldozatát

K. Antal csak három szúrásra emlékszik - arra nem tudott magyarázatot adni, hogy áldozatának nyakán, fején hogy keletkeztek a szúrt, vágott sebek. Ő „csak” arra a három szúrásra emlékszik, ami lábat, hasat és mellkast ért. Miután összekaszabolta, megnézte a nyaki ütőerét, és megállapította, hogy a nő halott. Ezután elvette az értékeit, bár ezt tagadja, majd a holttestet egy műanyag fóliába csomagolta, átkötötte bálakötöző zsineggel és gépkocsija csomagtartójába tette.

Emberölés kísérlete

A vádirat szerint a férfi, miután 2017 elején elvesztette munkahelyét, és ezt titkolta a családja előtt, megélhetését örökségéből és családi ingatlanok értékesítéséből fedezte. Mindennapjait többnyire kocsikázással töltötte.

2018. november 22-én vásárlást színlelve bement egy nyíregyházi női ruházati üzletbe, hogy onnan pénzt szerezzen. Töltött lőfegyverét és egy konyhakést is vitt magával. A boltban nézelődött, kiválasztott egy női ruhaneműt, majd a kasszához ment. Belépett a pult mögé, kihúzta a váltópénzes fiókot és közben pisztolyával nagy erővel arcon ütötte az eladót, aki a földre esett. Ezután a nő csípőjére ült és miközben a sértett segítségért kiáltott, a nála lévő konyhakéssel többször megszúrta.

Egy közelben tartózkodó férfi meghallotta a segélykiáltásokat és dörömbölni kezdett a bolt kirakatán. Miközben telefonon értesítse a rendőrséget, a vádlott elmenekült a helyszínről.

A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors orvosi ellátás mentette meg.

A vádlottat a rendőrök 2018. november 23-án otthonában tartóztatták le. Autójában lőfegyvert és több lőszert is találtak, ezek tartására nem volt engedélye.

A bíróság csütörtökön további tanúk kihallgatásával folytatja az eljárást.

- FrissMédia -