AKTUÁLIS
#Cigánd
#ápolónő
#koronavírus
#fertőzött
Egy cigándi ápolónő (is) Covid-19 beteg
Erről a város polgármestere, Oláh Krisztián számolt be a közösségi oldalán. A város vezetője reggel még bizakodva írt egy Budapesten dolgozó ápolónőről, aki cigándi elszármazott, hogy negatív lesz a korona vírus tesztje. Sajnos nem így lett, a teszt pozitív lett.

A polgármester így fogalmaz:

Hiába reménykedtünk és bíztunk mindannyian ennek az ellenkezőjében, sajnos nem az lett. De gyorsan hozzá is teszem, egyébként teljesen jól van, jól érzi magát! Stramp és egészséges asszony, aki ki fogja heverni ezt az állapotot. Viszont utólag kiderült, hogy nem március 8-án volt utoljára idehaza, hanem a múlt hétvégén, azaz alig egy hete. Ez viszont alapjában megváltoztatja a helyzetünket.

Innentől kezdve meg kellett tennem a szükséges lépéseket!

Pánikra nincs ok, megtettük azokat az óvintézkedéséket, melyeket ilyenkor szokás. A családot (Gönczi család, Iskola utca) hamarosan meg fogják vizsgálni az eljárás szerint. Ők ezáltal az önkéntes karantén helyett, szigorú hatósági karanténba kerültek. Szóval nem mehetnek ki az ajtón mindaddig, amíg ki nem derül, hogy nem vírushordozók.

Új lesz ez a helyzet mindannyiunknak és kiderül emberségből hogyan vizsgázunk!

Mivel a családban pici gyerekek is vannak, arra kérem Önöket, kezeljék a helyén a kialakult helyzetet. Ne nehezítsük meg negatív kommentekkel az amúgy is nehéz napjaikat, azzal nem segítünk a helyzeten. Senki sem jókedvéből lesz beteg. Vigyázzunk egymásra emberek, hiszen a fenti példa is mutatja, milyen kevés kell a bajhoz! Ez az első eset, csak rajtunk múlik, hogyan tovább!

Mindenki maradjon odahaza és nagyon vigyázzunk egymásra!