KÉK FÉNY
Egy 72 éves csengeri férfi vesztette életét a 49-es főúton
Halálos közúti baleset történt szombaton 14 óra 30 perc körül a 49-es számú főúton Csengernél. Két személygépkocsi ütközött össze. Egy ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, további hárman könnyű sérülést szenvedtek.

A helyszínre több mentőegység érkezett és riasztották a mentőhelikoptert is. Az idős férfi életéért közel másfélórán át küzdöttek, de sajnos hiába.

Úgy tudjuk, hogy az idős férfi figyelmetlensége okozta a tragédiát. Az előzetes adatok alapján a 72 éves férfi valószínűleg figyelmen kívül hagyta a stoptáblát és behajtott a védett útvonalra Csenger irányába. Már majdnem átért, amikor bekövetkezett az ütközés. A Csengersima irányából közlekedő BMW szinte letarolta a szabálytalanul behajtó autó vezetőoldalát. Az ütközés ereje olyan nagy volt, hogy az idős férfi kocsiját az árokba lökte, ahol az a feje tetején állt meg.

A sofőrt a tűzoltók feszítővágó berendezéssel szabadították ki az összeroncsolódott járműből.

A mentők a baleset helyszínéről három könnyebb sérültet is elszállítottak, köztük két gyermeket.

Ugyanakkor nem kizárt, hogy a tragédiában az is közrejátszhatott, hogy a védett útvonalon közlekedő gépkocsi jóval a megengedett 60 km sebesség felett haladt - információink szerint akár óránként 100 kilométerrel is.

A rendőrség a baleset helyszínelését teljes útlezárás mellett elvégezte, a forgalomkorlátozást 19 óra 25 perckor oldották fel. A baleset körülményeit a Mátészalkai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

- FrissMédia -