KÉK FÉNY
Egy 68 éves nő a nyírtelki háztűz áldozata
Csütörtökön este 7 óra után érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy családi ház Nyírtelek külterületén, Belegrád tanyán. Az épületben két ember élt, egyikőjük, egy 68 éves nő holttestére a tűzoltók találtak rá.

Három járművel tizenegy tűzoltó vonult a helyszínre, ahol a nyolcvan négyzetméteres épület konyhája égett teljes terjedelmében. A ház két lakója közül az egyik meghalt, holttestét a tűzoltók találták meg az épületben oltás közben. A házban élő másik ember füstmérgezést szenvedett. A tűzoltók egy gázpalackot kivittek a házból, azt hő érte, ezért lehűtötték, hogy megakadályozzák a felrobbanását. A lángok megfékezése fél órát vett igénybe.

A tűz pontos keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni, azonban nem zárható ki, hogy a konyhában lévő kályhából kipattanó szikra volt a ludas.

A hasonló esetek elkerülése érdekében a tüzelőt sose tároljuk a kályha vagy a kandalló közelében, hiszen bármikor kipattanhat egy szikra, amely meggyújthatja - mondják a szakemberek. Érdemes otthonra füstérzékelőt is beszerezni, amely időben jelez, ha tűz keletkezik.

- FrissMédia -