KÉK FÉNY
#Taktaharkány
#emberölés
Egy 14 éves fiatalt gyanúsítanak 3 éves öccse megölésével
Másfél év után nem várt fordulat a taktaharkányi gyerekhalál ügyében. Az idősebb fiú állítólag féltékeny volt testvérére, ezért az emésztőbe dobta a 3 éves Brájent.

Az eset 2019 áprilisában, húsvét szombaton történt a Borsod megyei Taktaharkányon. A rendőrség egy darabig gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomozott. Pénteken azonban Brájen 14 éves testvérét különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsította meg az ügyészség. Azt vélelmezik, hogy az idősebb testvér egyszerűen levette az udvari szennyvízakna fedelét, megfogta az öccse kezét és lábát, beledobta az aknába, majd visszarakta a fedelet.

Amúgy a kisfiú nagymamája már tavaly is arról beszélt az egyik bulvárlapnak, hogy nem lehet szó balesetről, mert az akkor még 3 évesnél is fiatalabb Brájen egyedül nem tudta volna elhúzni a szennyvízakna tetejét. Az pedig több mint gyanús volt számára, hogy a nehéz vaslemezt még vissza is tette valaki. Akkor egy haragos szomszédra gyanakodtak.

A bíróság tegnap egy hónapra elrendelte a fiú letartóztatását, a végzést az ügyész, a fiú és a védője is tudomásul vette, így az jogerős.