KÉK FÉNY
#gyorshajtás
#Székely
#bírság
#ellenőrzés
Durva gyorshajtás Székelynél
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai sebességmérést végeztek a 4-es számú főúton Székelynél 2019. április 4-én. Az ellenőrzés alatt egy motorkerékpáros az adott útszakaszra vonatkozó 90 km/h megengedett legnagyobb sebesség helyett 204 km/h-val közlekedett. A járművezető 200.000 forint közigazgatási hatósági bírság kiszabására számíthat.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút és a vezető nem ura többé a járművének! A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nemcsak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti! Különösen igaz ez a motorkerékpárosokra, akiket nem véd a karosszéria és biztonsági öv. Előfordulhat olyan közlekedési szituáció, amikor egy előzési, kanyarodási manőverbe kezdett járművezető látóterében a baleset, a tragédia elkerüléséhez már későn jelenik meg az eltúlzott, akár a megengedettnél kétszer vagy háromszor nagyobb sebességgel közlekedő motorkerékpáros!

A rendőrség óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!