PUZZLE
Életmód
#cukor
#zéró cukor
#kalória
#életmód
#egészség
Durva! Ez történik a testeddel, ha két hétig nem eszel cukrot!
David Zinczenko, a Zéró cukor diéta című könyvében osztja meg tapasztalatait, amelyben leírja, mi történik, ha két hétig kiiktatod a cukrot az étrendedből.

1. KEVÉSBÉ ÉRZED MAGAD ÉHESNEK

Ahogy a szervezeted észleli, hogy elkezdesz súlyt veszíteni, az éhségért felelős hormonjaid beindulnak és azt a jelet küldik az agyadnak, hogy közeleg a tél és ideje feltankolni a tartalékokat. A zéró cukor diéta lényege, hogy a bevitt rostokat használja, hogy elnyomja ezt a belső ösztönt. Egyél olyan ételeket, amik nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, de magas a fehérjetartalmuk, így tovább érzed magad telítettnek.

2. LAPOSABB LESZ A HASAD

Az egyik első dolog, amit észlelsz, amikor a szénhidrátot magas rosttartalmú ételre cseréled, az, hogy a hasad egyre laposabb lesz - szó szerint napokon belül. Ennek az oka, hogy a legtöbb ember csak az ajánlott 25-38 gramm rost helyett csupán 15 grammot fogyaszt naponta, így az egészséges emésztőszervi baktériumok kevesebb tápanyaghoz jutnak és a kártékony baktériumok veszik át a helyüket amiknek a cukor igazi lakoma!

3. ELKEZDESZ ZSÍRT ÉGETNI

A kalóriában dúskáló szénhidrátok - így a cukor fogyasztásának csökkentése, csökkenti a napi táplálékunkkal bevitt kalóriamennyiséget, ez pedig arra sarkallja a testünket, hogy a középső részén felhalmozott zsírt kezdje elégetni.


4. ERŐSEBBEK LESZNEK AZ IZMAID

A szénhidrátok többségéből hiányzik a fehérje, ami az izmok felépítésért felel, valamint nélkülözhetetlen az egészséges hajhoz, bőrhöz és körömhöz. Ha fehérjével és más hasznos tápanyagokkal tankoljuk fel a testünket, plusz kalóriák bevitele nélkül érhetjük el, hogy izmaink növekedjenek.

5. SOKKAL TÖBB ENERGIÁD LESZ

Természetesen nem minden szénhidrát rossz - a testünknek szüksége van rá a megfelelő agy- és izomműködéshez. A legmegfelelőbb, ha teljes kiőrlésű kenyeret, zabpelyhet, barnarizst eszünk az egészségtelenebb társaik helyett.


-Friss Média-

Forrás: mindmegette.hu