KULTÚRA
Fesztivál
#kisvárda
#majka
#L.E.S.Z. Feszt
#leszfeszt
#curtis
#radar
Durva bulit csaptak Majkáék a kisvárdai LeszFeszt-en
Hét helyszín, több tucat előadó, megszámlálhatatlan fesztiválozó. Harmadjára téptek a húrok, lemezjátszók, söröskorsók és színpadok közé hazánk legjelentősebb zenekarai a kisvárdai várkertben. Elindult Kelet-Magyarország legnagyobb partija, a LeszFeszt! Írjuk mi volt, a teljesség igénye nélkül.

A kapunyitást követően – néhány kisebb zenekart és egy komplett csellóbandát leszámítva – a Nagyszínpadon Ganxsta Zolee és a Kartel, míg a szomszédos Rock Színpadon a Supernem nyitotta meg a harmadik LeszFesztet. A gyakorlott fesztiválozók már jól tudják, hogy Papp Szabiban és csapatában nem lehet csalódni, a közönség jókora délutáni tombolással hálálta meg a banda zúzását. Zoliékról sajnos ez az őrületes hangulat már kevésbé volt elmondható, valahogy nem volt sem a csapatban, sem pedig a közönségében meg az az átütő erő, ami miatt a céltalanul bolyongó, még a helyszínnel ismerkedő fesztiválozó megállt volna a Nagyszínpadnál.




A szomszédos Hell Arénában szerencsére nem lehetett ok a panaszra, a szöges ellentéte történt a Nagyszínpadnál látottaknak: a Biebers gyakorlatilag néhány perc alatt őrjöngő punkokat fabrikált a színpad előtt felsorakozó tinilányok hadából, akik megrohamozták a sátrat Puskás Petiékért.



Döglégy Zoliékat a Wellhello váltotta a Nagyszínpadon. A közönség gyakorlatilag teljesen kicserélődött, a kilencvenes évek rajongóit felváltotta a korábban még a közeli parkban roséfröccsöző, vagy az Biebers koncertről érkező embertömeg. Szempillantás alatt megtelt a Nagyszínpad előtti tér, Fluor, Diaz, és a vérprofi zenészekből álló alakulata pedig hozta a kötelezőt, Kisvárdán harmadjára, óriási show-val fűszerezve.



A Wellhello sikeréből a New Level Empire-nek is jutott bőven, hiszen Fluorék bulija után a Hell Arénában folytatta a veretést a sok-sok zenére éhes fülpár, ami a zenekar frontemberének, Zolának is hamar szemet szúrt, hiszen az első dalokhoz képest gyakorlatilag megsokszorozódott a közönség. „Na mi van, vége lett a Wellhellonak?” – konstatálta az énekes a hirtelen jött sikert.

Ekkorra már gyakorlatilag ellepték a fesztiválozók a LeszFeszt területét, korosztálytól, szubkultúrától, szemszíntől és hajtípustól függetlenül mindenki együtt partizott Kisvárdán.



A Nagyszínpad csütörtöki nagy dobása egyértelműen Majka és Curtis volt, akik egy az egyben vitték az estét a hátukon. A srácok és a zenészek óriási show-val, remekül hangszerelt alapokkal és egy hihetetlenül jó közönséggel, gyakorlatilag az este szuperprodukcióját biztosították. A koncert nonpluszultrája pedig egyértelműen Kollányi Zsuzsi volt, aki szexibb volt, mint a Playboy magazin összes eddig nyomdába kerülő példánya. A szomszédban rockerkedő Ossian nem is tudta – és valószínűleg nem is akarta – volna felvenni a kesztyűt a Nagyszínpaddal.


Az este legszimpatikusabb koncertjét a hajnali egykor játszó Radar zenekar hozta. A „Magyarország első számú közepesen ismert metálbandája", mint önmeghatározás több mint zseniális. Szomorkodásra csak az adhatott okot, hogy Paksi Endre nem énekelt el a Radar zenekarral egy közös számot a színpadon, pedig azt korábban megígérte. Állítólag elfáradt. „Meg is értem, én is elfáradnék” – jelentette be a rossz hírt Maku, a Radar énekese, majd az érces, torzított gitár hangja már-már hívó szóként gyűjtötte össze a fesztivál loboncos hajú rockerjeit.

Azoknak a telhetetlen fesztiválarcoknak, akiknek nem voltak elegendőek a színpadokon látottak, Sterbinszky, Vasco és Pierre Maddox segített folytatni a bulit: gyakorlatilag reggelig táncoltatták a népet. Az igazi ínyenceknek pedig a fesztivál bejárata előtt található sörözőt ajánljuk levezetésre, megdöbbentő fordulatokból és izgalmakból ott sem volt hiány.

A buli java még hátra van, pénteken olyan nevek állnak a LeszFeszt színpadjaira, mint az Ocho Macho, a Punnany Massif és a Tankcsapda!

vp