KÉK FÉNY
#komp
#mentés
#Tiszalök
#tűzoltó
Drámai felvételek a tiszai kompmentésről - videó
Feladták a tűzoltók: nem tudják kiemelni a csaknem teljesen elsüllyed tiszalöki kompot.

A FrissMédia első helyszíni tudósításakor még élt a remény, hogy az elsüllyedt, Tiszalök-Tiszatardos között a Tiszán közlekedő komp mentésével a szerencsi tűzoltók sikerrel járnak. Ez a remény mostanra szertefoszlott.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a kompon nem voltak utasok, így nem történt személyi sérülés. A helyszínre a szerencsi katasztrófavédelem munkatársai és a tűzoltók érkeztek, akik a tervek szerint gépi csörlő segítségével annyira húzták volna ki az elsüllyed kompot a Tiszából, hogy el tudják kezdeni a víz szivattyúzását szivattyúzást. 2-3 órai munka után azonban feladták a küzdelmet, miután a második feszítőlánc is elszakadt és hangos morajlással a Tiszába csapódott. A katasztrófavédelem munkatársai annyit tudtak tenni, hogy rögzítették a kompot, így az tovább nem tud süllyedni. A mentési feladatokat a továbbiakban a komp tulajdonosa próbálja megoldani speciális eszközökkel.


A két megyét köldökzsinórként összekötő komp mentéséig és a hajótest helyreállításáig biztos, hogy szünetelni fog a kompközlekedés Tiszalök és Tiszatardos között.

- FrissMédia -