AKTUÁLIS
Dr. Szűcs Ida háziorvos vehette át a Frigyesi József-díjat
A több mint négy évtizedes gyógyítómunkája elismeréseként Frigyesi József szakmai díjat vehetett át ma dr. Szücs Ida címzetes főorvos a Semmelweis-nap alkalmából Kisvárdán, a Városháza dísztermében bensőséges hangulatú, szűk körben megtartott ünnepségen.

Dr. Szücs Ida diplomát 1974-ben szerzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Még abban az évben a Kisvárdai Városi Kórház Gyermekosztályának alorvosa, majd 1979.-ben szakvizsgát szerzett csecsemő- és gyermekgyógyászatból, dicséretes eredménnyel.

Az orvosi hivatást már gyermekkorában megálmodta, amit édesapja súlyos betegsége tovább erősített.

Hozzá kötődik, többek közt a városi háziorvosi praxisok privatizációjának megszervezése. 1995-ben az országban egyedül „vegyes praxis” működtetésére miniszteri engedélyt kapott.

Folyamatos képzéssel fejleszti tudását, hogy a betegeit a legmodernebb medicina által adott lehetőségekhez juttatva segítse mielőbbi gyógyuláshoz. Sokoldalú személyisége, határozott egyénisége a gyermekek és az anyák számára biztonságot, nyugalmat és derűt sugároz.

A méltatásban úgy fogalmaztak, hogy Szűcs Ida praktizálása során mindig szem előtt tartotta a hátrányos helyzetű gyermekek sorsát, ezért a beteg gyermek teljes szakmai ellátására törekedett, ezzel biztosítva a gyógyulási esélyt, megőrizve a hivatás tisztaságát.

A díjat Leleszi Tibor polgármestertől vehette át a doktornő.

Dr. Szűcs Ida háziorvos kitüntetésre a Városi Egészségügyi Alapellátás vezetője, valamint a Kisvárda Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke tett javaslatot.

Frigyesi József orvos Kisvárdán, 1875. június 14-én született szülész-nőgyógyász, egyetemi tanár, az orvostudományok doktora, aki 92 évesen, 1967-ben Budapesten hunyt el.