SPORT
Labdarúgás
Döntetlen lett a Kisvárda-Puskás rangadó
​A Kisvárda - Puskás Akadémia focimeccs komoly rangadó manapság. S tényleg remek volt az első félidő. A második meg arra emlékeztetett, amikor Ivan Iljics halálát olvastam Toljsztojtól.

A negyedik percben már vezetett a Puskás Akadémia. A Kisvárda rúgott szögletet, de talán túlzás volt, hogy a két középső védő is felment fejelni. Aztán felesleges kisszöglet lett belőle (ennek semmi értelmét soha nem láttam), majd a kifejelt labdát elvesztette a várdai támadó.

Kétségtelen, tanítani való ellentámadás következett. Három PAFC-játékos ment két Várda-védőre. Kipasszolták balra, majd a 16-oson velük középre rúgta a balszélső. A felcsúti Corbu szépen közelről berúgta, a kisvárdai védővel a nyakán.

0-1.

(Egyszer láttam hasonlót olasz bajnokin. Az öreg Chiellini volt a védő középen, úgy tett, mintha érdekelné a labda, de a valóságban a beadás pillanatában ráugrott a csatárra. S nem lett 11-es.)

A 22. percben Bumba egy méterről (!) úgy hagyott ki egy tökéletes üres kapus ziccert, hogy a háta mögül rúgta ki a felcsúti, becsúszva. Nem volt szabálytalan, az év mentése lehetett.

Hajtott a Kisvárda keményen. Jól játszott mindkét csapat. Látszott, hogy mindkét edző remek munkát végzett.

Egy beadást Bumba fejelt a kapusba pár perc múlva.

Aztán a 27. percben 11-est kapott a Kisvárda. Két határeset is volt, gyanús belépők egymás után, de nem annyira látványosak. Mindenestre a bíró és a VAR is megadta. Bumba pedig belőtte. Aktív volt nagyon a meccsen, mint egy Danone-joghurt, megérdemelte, hogy gólszerző lett.

1-1.

Aztán egy gyönyörű csel után passzolta a kapuba Dombó mellett a felcsúti Favorov, de lesen állt előtte, nem adták meg a gólt.

A félidő végén még láthattunk néhány színészi alakítást, érdemes lenne castingot szerveznie valamelyik tanodának, annyira hitelesen szenvedtek a játékosok, hogy anyám is csak könnyezett.

A félidőben 1-1.

Az 54. percben a Kisvárda szerezhetett volna vezetést. Ötvös rúgott a földre egy kipattanó labdát, de tisztázott a Puskás hálóőre.

Aztán háromszor is eladta a labdát a saját térfelén a Kisvárda. Az elsőnél Komáromi gyatra lövéssel fejezte be az ellenakciót. A másodiknál végül szerelt a védő.

A másik oldalon Hej Viktor rúgta alig mellé nyolc méterről, oldalról.

Asani helyére (aki eladta a labdát a felcsúti gólnál, s emiatt lehetett visszafogottabb a szokásosnál) Navratil állt be. Mindjárt meg is iramodott a jobb oldalon egy kontrából, középre adta, de Mesanovics olyan rosszul találta el a labdát, hogy az végül kipattogott taccsra.

Nagy volt a küzdelem, mint a Rambo IV-ben. Mesanovics újból odakerült a kapu közelébe, de tíz méterről oldalról az égbe lőtt.

Bár a kapu előtti megoldásai nem Messi világát idézik, de Mesanovics sok labdát meg tud tartani, le tud fejelni a többieknek.

A végén apró csetepaték hoztak izgalmakat. A beszólásokat sajna nem hallottuk, csak a lökdösődés maradt látványnak. Mert a meccs maga leült, mint Micimackó vacsora után.

Maradt a vége:

Kisvárda - Puskás Akadémia 1-1.