AKTUÁLIS
#diákmunka
#nyári diákmunka
#kisvárdai diákmunka
Dolgozz diákként Kisvárdán!
A Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálása mellett az állami foglalkoztatási szervként eljáró fővárosi/megyei kormányhivatalok és az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalok megvalósításával idén is megvalósul a „Nyári diákmunka 2018.” program.

„A korábbi években a „Nyári diákmunka” programban a foglalkoztatást biztosító és így támogatható munkáltató a területi, települési önkormányzat és önkormányzati alaptevékenységet végző intézménye lehetett. Idén már a program kiterjesztésre került, így az ágazati munkaerőhiány kezelése érdekében a mezőgazdaság és a vendéglátás területén is lehetőséget biztosítanak a program keretében diákok foglalkoztatására.” - nyilatkozta szerkesztőségünknek Leleszi Tibor polgármester annak kapcsán, hogy Kisvárda Város Önkormányzata ebben az évben is csatlakozott a „Nyári Diákmunka „ programhoz.

A legfeljebb 2,5 hónap időtartamra, 2018. június 18. és 2018. augusztus 31. közötti időszakra igényelhető támogatás a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákok foglalkoztatásához. A támogatás megállapítása során havi munkabérként a szakképzettséget igénylő munkakör esetében 135.375 Ft/fő/hó, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig 103.500 Ft/fő/hó összeg vehető figyelembe, amely összegen felül kerül megtérítésre a szociális hozzájárulási adó – előbb említettek szerinti – arányos része. A napi 8 óránál rövidebb munkaidőben történő foglalkoztatás esetén a támogatási összeg arányosan csökken.

A támogatás előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák közvetítést kérőként a lakó,- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell – szintén a munkaviszony kezdete előtt – a járási hivatal foglalkoztatási osztályára befáradnia annak érdekében, hogy a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen.

A kisvárdai diákmunkákra tehát azok a fiatalok jelentkezhetnek, akik:
-16-25 év közötti nappali tagozaton tanuló kisvárdai diákok;
-közvetítést kérőnként kérték nyilvántartásba vételüket a Kisvárdai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (4600 Kisvárda Szent György tér 4.).

A regisztrációhoz szükséges iratok:
-személyes okmányok,
-érvényes diákigazolvány vagy iskolalátogatási igazolás,
- iskolai végzettséget igazoló okmányok,
-igazolás, hogy foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

Jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet 2018. június 15-én (péntek) 12.00 óráig. „Ezt követően válasz e-mailben küldjük a jelentkezési lapot, melyet kitöltve kell visszaküldeni ugyanerre az email címre. Csak ezután tudjuk véglegesíteni a diákok jelentkezését a rendszerben!” - zárta szavait Leleszi Tibor.

- Friss Média -