Diós krémes
Hozzávalók:
6 tojás
14 dkg cukor
20 dkg darált dió
másfél evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
rumaroma
Krémhez:
1 főzős vaníliás puding + 0,5 liter tej kevés cukor vagy folyékony édesítő
1 Aranka vaníliás puding (nem főzős) 0,3 dl hideg tejjel elkeverve
10-15 dkg pirított nagyra darált dió
rumaroma ízlés szerint
1 adag tortabevonó csokoládé pici olajjal felolvasztva
A tojások sárgáját fényesre keverjük a cukorral. A fehérjét külön felverjük, majd kézi habverővel hozzádolgozzuk a kikevert tojássárgákat, a lisztet a sütőporral, rumaromát adagolunk hozzá és végül a darált diót is hozzáadjuk.
Előmelegített sütőben normál méretű tepsiben, melyet sütőpapírral kibélelünk, egyenletesen eloszlatjuk a tésztát, majd kb. 10-15 perc alatt 160 fokon megsütjük. Míg langyos a tészta, leszedjük a tésztáról a sütőpapírt és kettévágjuk.
Az egyik lesz az alap, a másik a teteje.
Normál módon pudingot főzünk, majd félig langyos állapotban hozzádolgozzuk a hidegen kikevert Aranka pudingot. Ízlés szerint rumaromával ízesítjük.
A kettévágott lapokat megtöltjük a krémmel és mielőtt a teteje rákerül, gazdagon megszórjuk pirított dióval. Csokoládéval bevonjuk, majd hidegen szeleteljük.
Kép és szöveg: Novák Viki