KULTÚRA
Gasztro
#dió
#diós kosárka
#gasztro
Diós kosárka az őszi kedvenc
Itt az ősz, beérett a dió, a hűvösebb őszi napokon egy finom pohár teával vagy kávéval isteni csemege.

Diós kosárka - régi családi recept drága Kozma-Kardos Margitunktól https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/ff3/1.5/16/2764.png akit mindenki imádott.

Hozzávalók:

35 dkg liszt
25 dkg margarin
12 dkg porcukor
3 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor

házi sárgabarack lekvár
30 dkg pirított darált dió
6 tojás fehérje
20 dkg porcukor
1 citrom leve

A tészta hozzávalóiból linzer tésztát gyúrunk, majd közepesen vékonyra nyújtjuk. 9 cm-es kör pohár segítségével karikákat szaggatunk. Muffin formát kivajazunk és lisztezünk, ebbe bele helyezzük a kiszaggatott köröket, majd megkenjük házi sárgabarack lekvárral. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot és egy citrom facsart levét. A megpirított darált diót összekeverjük a porcukros felvert habbal, mellyel megtöltjük a kosárkákat. Tetejét fél dióval díszítjük. Előmelegített sütőben 160-180 fokon 15-20 percig sütjük.

Szöveg és kép: Novák Viki