Diós kosárka - régi családi recept drága Kozma-Kardos Margitunktól akit mindenki imádott.
Hozzávalók:
35 dkg liszt
25 dkg margarin
12 dkg porcukor
3 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
házi sárgabarack lekvár
30 dkg pirított darált dió
6 tojás fehérje
20 dkg porcukor
1 citrom leve
A tészta hozzávalóiból linzer tésztát gyúrunk, majd közepesen vékonyra nyújtjuk. 9 cm-es kör pohár segítségével karikákat szaggatunk. Muffin formát kivajazunk és lisztezünk, ebbe bele helyezzük a kiszaggatott köröket, majd megkenjük házi sárgabarack lekvárral. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot és egy citrom facsart levét. A megpirított darált diót összekeverjük a porcukros felvert habbal, mellyel megtöltjük a kosárkákat. Tetejét fél dióval díszítjük. Előmelegített sütőben 160-180 fokon 15-20 percig sütjük.
Szöveg és kép: Novák Viki