NAGYVILÁG
Belföld
#közúti ellenőrzés
Demonstratív jelenlét a határ közelében
​Vállaj, Mérk, Fábiánháza és Nagyecsed térségében végeztek fokozott ellenőrzést a rendőrök, pénzügyőrök és a szomszédos országbeli határrendőrök. Horrortrélekre is vadásztak.

Fokozott ellenőrzést tartottak a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség munkatársai közösen a Mátészalkai Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályának, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Mátészalkai Vám- és Pénzügyőr Főosztályának és a romániai Határrendőrségi Körzet munkatársaiva több településen 2019. december 20-án.

Az egyenruhások a demonstratív jelenlét ideje alatt kiemelt figyelmet fordítottak a szabályos közúti járműszállításra, és a jövedéki termékek, valamint a pirotechnikai anyagok birtoklására vonatkozó rendelkezések betartására. Emellett az ellenőrzés kiterjedt a külföldiek jogszerű magyarországi tartózkodásának vizsgálatára, és az államhatárhoz kapcsolódó jogsértő cselekmények felderítésére, megszakítására is.


A rendőrség a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, és a határon túli rendvédelmi szervekkel végrehajtott ellenőrzései azt a célt szolgálják, hogy a határmentén élők is biztonságban érezhessék magukat az év végi ünnepek közeledtével.