NAGYVILÁG
Belföld
#iskolaőr
#Demecser
Demecseren is lehet iskolaőrség
​Szeptemberben 491 állami fenntartású köznevelési és szakképzési intézményben kezdhetik meg munkájukat az iskolaőrök - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-vel. Szabolcsban Demecseren lehetnek iskolaőrök.

Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre; feladata azon intézmények belső rendjének fenntartása, amelyekben erre leginkább szükség van - áll az EMMI közleményében. A tárca tájékoztatása szerint az állami intézményfenntartók felmérése és az intézményvezetők kérése alapján 288 köznevelési és 203 szakképzési intézményben indul iskolaőrség.

A megismerhető táblázat szerint Szabolcsban Demecseren lesz iskolaőrség a Demecseri Oktatási Centrum Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskolában. A város honlapján egyébként már 2 napja toborozzák az iskolaőröket.

Az Országgyűlés július 3-án fogadta el az iskolaőrség bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatot, amelynek parlamenti vitájában minden párt egyetértett abban, hogy nincs helye az iskolában semmiféle erőszaknak, sem a diákok között, sem a pedagógusok és a diákok között - emlékeztet a közleményben a minisztérium.