AKTUÁLIS
#fogathajtás
Demecserben nyitották meg a fogathajtó versenyszezont - fotók, videó
Legalábbis a nem hivatalos versenynaptár első versenyét a szabolcsi kisvárosban, Demecserben rendezték meg Nagyszombaton. Szikrázó napsütésben, több mint 20 fogat, többszáz érdeklődő volt az első demecseri kombinált fogathajtó versenyen.

A város polgármestere, Váradi László köszöntőjében elmondta, hogy régi vágya volt ez a verseny a városnak. Most teljesült és bízik benne, hogy ezentúl minden évben meg tudják majd rendezni.

A versenynek otthont adó Demecser, Borzsova-puszta sportpályája csaknem teljesen megtelt a pontban 13 órakor kezdődő versenyre. Az időjárásnak köszönhetően sokan családostól érkeztek egy kis kikapcsolódásra a húsvéti készülődés közben.

Az egyébként a hivatalos versenynaptárban nem szereplő verseny ügynevezett kombinált pályán folyt, ami azt jelenti, hogy a összetett pályán kell a távot teljesíteni.


A fogatok általában kettesek, de a verseny végén a királykategóriában négyes fogatok is feltűnnek majd. Eredményhirdetés 17 óra magasságában várható, ezt követően tombolasorsolás, majd Varga Kinga és Robertó lép a színpadra.