AKTUÁLIS
Demecserben házat, Nagykállóban emlékművet, Újfehértón trafót rombolt a hatalmas szél
​A viharos szél a legkeletibb vármegyében is okozott károkat. Leginkább útra, épületekre dőlt fák, sérült tetőszerkezetek és közművek miatt riasztották a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is.

Az újfehértói Szent István utcában például eltört egy beton villanyoszlop, több mint háromszáz fogyasztói helyet érintett áramkimaradás. Az újfehértói önkormányzati tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató kiérkezéséig.


A nyíregyházi Hadobás soron egy családi ház tetőszerkezetét bontotta meg a szél, a helyi hivatásos tűzoltók dugólétrával, kéziszerszámokkal avatkoztak be. Szintén lakóház tetőszerkezete rongálódott meg a demecseri Szent László utcában. Az ingatlan lakhatatlanná vált, az ott élők elhelyezéséről átmenetileg rokonok gondoskodnak. Ennél az esetnél a Demecseri Önkéntes Tűzoltók avatkoztak be.

Nagykállóban, a főtérnél egy hatalmas fát tőből eltört a szél, a fa az ott lévő 1948-49-es emlékművet a földdel tette egyenlővé. Itt a Nyíregyházi Vízimentő és Tűzoltó Egyesület végezte a kármentesítést. A nyíregyházi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a lógó, veszélyt jelentő tetőrészeket eltávolították.

Tiszakanyáron egy faszerkezetű, lemezfedésű garázst borított fel a szél, az esettel kapcsolatosan a kisvárdai hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

A 41-es főúton, egy fasorból kidőlt fának ütközött két személygépkocsit tegnap este Pusztadobos térségében. A fát a mátészalkai hivatásos tűzoltók távolították el motoros láncfűrész segítségével. A járművekben összesen hárman utaztak, egy embert könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők.



A kárfelszámolások jelenleg is tartanak. Ajánlott továbbra is óvatosan közlekedni a fák, fasorok, állványzatok közelében, lehetőség szerint ne parkoljanak fák alá és figyeljék a meteorológiai szolgálat előrejelzéseit, riasztásait.