NAGYVILÁG
#AHU orvosi misszió
#Afrika
Daganatokat operáltak ki malawi gyerekekből magyar orvosok
Öt sikeres műtétet hajtottak végre afrikai gyerekeken azok a magyar orvosok, akik a Magyar Afrika Társaság szervezésében utaztak Malawiba, hogy segítsenek a helyieken.

Az egyik komoly műtét során a növekvő koponyacsonton kìvüli làgy rèsz daganatát távolították el sikeresen egy kétéves kisfiú fejéről, a szemöldöke feletti részről.

Egy hároméves kislány gerinccsatornájából a hasüreg felé növő nagyméretű homokóra-daganatot vettek ki.

A Magyar Afrika Társaság nemrég Északkelet-Magyarország falvait segítette mentővásárlással, most pedig a 19. orvosi missziót indította útnak Afrikába. A cél, hogy a szülőföldjükön támogassák a fekete kontinens lakóit. Malawi igencsak rászorul az orvosi segítségre, hisz sok helyen még ráolvasással gyógyítanak, az pedig nem mindig eredményes.

A kint dolgozó magyarok: Bagó Attila idegsebész főorvos, Kelemen József Árpád aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos, Nagy Gábor idegsebész szakorvos, Nagy Dávid idegsebész szakorvosjelölt, Szegedi László idegsebész szakorvosjelölt, Kamarás Adrienn és Hlatky-Schlichter Hubert Tamás önkéntesek, a Segítő Angyalok Alapítvány jóvoltából