KULTÚRA
Gasztro
#csokitorta
#gasztro
Csupa csoki torta
A csokoládétorta szinte minden családban kedvenc. legyen szó születésnapról, ballagásról vagy bármilyen különleges ünnepről a csokitorta mindig nyerő. Ma egy csupa csokis tortareceptet hoztam, amivel garantált a siker.

Hozzávalók a piskótához:

8 friss tojás

8 evőkanál Nagyi titka liszt

2-3 evőkanál belga étcsokoládé por

1 csomag sütőpor

4 evőkanál barna cukor

krémhez:

500 ml Hulala habtejszín

400 gramm / 4 tábla jó minőségű étcsokoládé

4-5 evőkanál porcukor

Egy teflonaljú lábasban a Hulala tejszínt, a darabokra tört étcsokoládékkal és a porcukorral lassú tűzön felolvasztjuk (pár perc) Legjobb előző este megcsinálni, hogy jól kihűljön a krém. Ha nincs rá mód, akkor pár órát mindenképpen hűtőben kell tartani. Hűtés után robotgéppel szép habosra felverjük a krémet.

A piskótához a szétválasztott tojássárgákat a cukorral habosra verjük. A tojásfehérjéket külön tálban kemény habbá verjük, majd a liszttel és a sütőporral együtt kézi spatulával vagy kézi habverővel fokozatosan adagoljuk a felvert tojássárgájához. Amint megvan, óvatosan a tésztához adagoljuk az étcsokoládé port. Kivajazott és lisztezett tortaformában a piskótát 160 fokon kb. 18-20 percig sütjük.

Amint kihűlt a piskóta, felvágjuk, betöltjük a csokoládés krémmel. Különböző gyümölcsöket is tehetünk a rétegek közé, illetve darabokra vágott csokoládét. A tetejét mogyoróval vagy csokival díszítjük.

Kép és szöveg: Novák Viki