Hozzávalók a piskótához:
8 friss tojás
8 evőkanál Nagyi titka liszt
2-3 evőkanál belga étcsokoládé por
1 csomag sütőpor
4 evőkanál barna cukor
krémhez:
500 ml Hulala habtejszín
400 gramm / 4 tábla jó minőségű étcsokoládé
4-5 evőkanál porcukor
Egy teflonaljú lábasban a Hulala tejszínt, a darabokra tört étcsokoládékkal és a porcukorral lassú tűzön felolvasztjuk (pár perc) Legjobb előző este megcsinálni, hogy jól kihűljön a krém. Ha nincs rá mód, akkor pár órát mindenképpen hűtőben kell tartani. Hűtés után robotgéppel szép habosra felverjük a krémet.
A piskótához a szétválasztott tojássárgákat a cukorral habosra verjük. A tojásfehérjéket külön tálban kemény habbá verjük, majd a liszttel és a sütőporral együtt kézi spatulával vagy kézi habverővel fokozatosan adagoljuk a felvert tojássárgájához. Amint megvan, óvatosan a tésztához adagoljuk az étcsokoládé port. Kivajazott és lisztezett tortaformában a piskótát 160 fokon kb. 18-20 percig sütjük.
Amint kihűlt a piskóta, felvágjuk, betöltjük a csokoládés krémmel. Különböző gyümölcsöket is tehetünk a rétegek közé, illetve darabokra vágott csokoládét. A tetejét mogyoróval vagy csokival díszítjük.
Kép és szöveg: Novák Viki