PUZZLE
Bulvár hírek
#Kína
#csótány
Csótányt etettek, vizeletet itattak munkatársaikkal a cégvezetők
A bizarr büntetést alkalmazó főnökök most börtönben tűnődhetnek a módszereiken Kína délnyugati részén, Kujcsou városában.

Azokat kényszerítették a sokkoló diétára a lakásfelújításokban utazó cég vezetői, akik nem hozták a tőlük elvárt eladási mutatókat. A rendőrség azután kezdett nyomozni, hogy olyan videó jelent meg a kínai közösségi oldalon, a Weibón, melyen korbáccsal vertek egy alkalmazottat, miközben valami sárga folyadékot itattak vele. A csótányevés nem látszik a filmeken, de a dolgozók esküsznek rá, hogy ez is bevált praktika volt azok esetében, akik nem teljesítettek kiemelkedően.


_104201471_0293b03e-9c2c-41cc-9c25-6c0a4aa7d79a


Más alkalmazottak egy másik videón orrukat befogva kortyolnak műanyagpoharakból valami sárga löttyöt. De a megszégyenítés más formái sem voltak ismeretlenek a kujcsoui cégnél, volt olyan, hogy a vécécsészéből kellett inni, ecetet kellett kortyolni vagy éppen kopaszra borotválták a gyengén teljesítő kollégákat. Az már csak hab a tortán, hogy az utóbbi két hónapban elfelejtettek fizetést utalni a vállalatnál.


_104201469_03a56f79-b3dc-4952-a685-7d93e4b0821d


Összesen három cégvezetőt csuktak le 5, illetve 10 napra – írja a South China Morning Post. Kínában nem ritkák a hajmeresztő módszerek, ha az alkalmazottak büntetéséről, megszégyenítéséről vagy éppen ösztönzéséről van szó. Volt olyan hely, ahol nyilvánosan kellett a dolgozóknak pofozniuk egymást motivációs céllal, máshol négykézláb kellett kúszni egy közúton csapatépítés ürügyén, de a kínai média olyan esetről is beszámolt, amikor kukákat csókoltattak büntetésből a dolgozókkal.

Forrás: Globoport