SPORT
Labdarúgás
Csodát tettek a focistafeleségek, győzött a Várda!
Már mindenki biztos volt a döntetlenben, aztán az utolsó másodpercben megvillant a Kisvárda.

Nagyon bíztam abban a meccs előtt, hogy a focistafeleségek végre rendesen teszik a dolgukat, s a kipihent fiúk összeszedik minden tudásukat, hogy dicsőséget hozzanak Kisvárdának.

A feleségem nagyot nevetett, amikor megnézte Révész Attila igazgató nyilatkozatát, és közölte, ha majd annyit keresek, mint egy profi élvonalbeli focista, ő minden reggel tudni fogja, miként lehet ellazítani egy valamirevaló sportembert.

Mindenesetre tényleg aktívan kezdtek a Várda játékosai, mozogtak, mint a Danone joghurtba esett légy. Egy szögletre futotta az elején, aztán az óvatosság csapkodóvá, lassúvá tette a játékot.

Az első jobb jelenet a kisvárdai Bumba közepesen erős lövése volt a 25. percben. A Honvéd kapusa előbb verődve hárított, majd a kipattanót lábbal elpöckölte s ráfeküdt.

Újabb kisvárdai szöglet, újabb kapura tartó fejes, ez történt két perc múlva.

Aztán a Honvéd bemutatott egy új szögletvariációt. Öten egymás mellé álltak, szorosan, mint gyufaszálak a skatulyában. Aztán szétszóródtak, s egyikük fejesét épp hogy blokkolni tudna a Várda egyik védője.

Ezután volt egy veszélytelen Honvéd-lövés, majd a kisvárdai Bumba tett rá egy balról beívelt szabadrúgást, de az erőtlen lövés középre ment, a kapus könnyen fogta.

A Honvéd egy lesgólig jutott, de a fejelő támadó is előbb állt, plusz még egy játékos, vita sem lehetett.

A félidőben 0-0.

Az ötvenedik percben véletlenül kapufát rúgott a Kisvárda. Ötvös jobbról akart beívelni egy labdát, de lecsúszott a beadás, és majdnem így lett gól, a felső lécről pattant a mezőnybe.

A félidő közepén felbátorodtak a csapatok; a Honvéd kétszer is gyors ellentámadást vezetett, de mindkétszer szépen szerelt a várdai védelem. A frissen beállt Navratil a másik oldalon kavart egyet, de igazán nagy helyzet ebből se lett.

A 86. percben Gazdag cselezte be magát balról a 16-oson belülre, hat-hét méterre a kaputól az alapvonalról középre adott, de a Honvéd betörő középpályása Dombó kapusba rúgta a labdát. Ez volt a kispestiek legnagyobb helyzete a meccsen.

A másik oldalon Navratil kapott egy ötven méteres indítást, két védő állt előtte, közülük az egyikbe rúgta a labdát.

Két perc hosszabbítás következett,

az utolsó másodpercekben a Honvéd szabadrúgáshoz jutott a kisvárdai térfél közepén. Na, ekkor már úgy gondolták, ebből lehet a győztes gól, csakhogy a vesztes góluk lett!

A szabadrúgást kifejelték a várdai védők, előrebikázták, Navratil pedig a kifutó kapus felett a kapuba emelt.

Honvéd-Kisvárda 0-1.

- FrissMédia -