NAGYVILÁG
#Nanga Parbat
#Himalája
#túlélte
Csoda a Himaláján - videó
Két tapasztalt hegymászó, egy francia nő és egy lengyel férfi vágott neki, hogy megmássza a Nanga Parbatot, mely a kilencedik legmagasabb csúcs a Himalájában. Céljukat el is érték, de visszafelé ereszkedve vészhelyzetbe kerültek.

A lengyel férfi - Tomasz Mackiewicz - végtagjai kezdtek elfagyni és vérömlenyek keletkeztek az agyában és a tüdejében. Mindez 7.200 méteres magasságban történt - rém rossz időjárási körülmények között. Ekkor a francia nő - Elisabeth Revol - úgy döntött: egyedül ereszkedik le az alaptáborba, és onnan hoz segítséget.

Csakhogy ő is bajba került az ereszkedés során. Leadta a vészjelzést. Erre hegymászó társai az alaptáborban összedobtak 50 ezer dollárt, hogy helikoptert szerezzenek Pakisztánban. A helikopter fel is szállt - két tapasztalt hegymászóval. Ők - hosszas keresés után - rá is akadtak a teljesen kimerült francia hegymászó nőre, akit visszavittek az alaptáborba. A lengyel hegymászót kénytelenek voltak a sorsára hagyni, mert az időjárási viszonyok nem tették lehetővé a mentőakció folytatását. A francia hegymászónő megmenekülését is valóságos csodának tartják a Himalájában, ahol hasonló esetekben szinte bizonyos a hegymászók halála...



- FrissMédia -