KÉK FÉNY
Családi verekedés késsel, gereblyével Szabolcsban
Emberölés kísérletének bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a férfit, aki testvéreivel italozás közben rátámadt egy ismerős család tagjaira.

A vádirat lényege szerint az elmúlt év decemberének elején a három testvér – azaz a vádlottak – vendégségbe hívták magukhoz a sértettek családjait, akikkel a lakóházukban késő estig italoztak. Azt már senki nem tudja megmondani, hogy milyen okból, de a két család férfi tagjai között vita támadt, melynek során a vendéglátó ököllel megütötte az egyik vendéget, aki kimenekült az udvarra. A három vádlott követte, lelökték a lépcsőről, majd megrugdosták. A sértett testvére segíteni próbált a földön fekvő bátyjának, lehúzta róla a vádlottakat, illetve felállította a testvérét.

Ekkor az I. rendű vádlott a családi házból kihozott egy 25 cm pengehosszúságú konyhakést, és azzal háromszor is mellkason szúrta a támolygó sértettet. Ekkor jött ki a sértett másik testvére a házból, őt szintén megszúrta a késsel a vádlott. A másik vádlott pedig egy gereblyét kapott fel, amellyel olyan erővel csapott le kétszer is a megszúrt sértettre, hogy a gereblye nyele három részre tört. Ezt követően a családtagok szétválasztották a dulakodókat.

A mellkason szúrt sértett sérülései 14 nap alatt gyógyultak meg, azonban a kés nagysága, a szúrások ereje és az a körülmény, hogy a szív környékére irányultak a szúrások azt jelentik, hogy a vádlott meg akarta ölni a sértettet. Éppen ezért az ügyészség őt emberölés bűntettének kísérletével vádolja, és jelenleg is letartóztatásban van. Két testvére pedig súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt felelhet, ők csak enyhébb sérülések okozásában működtek közre.

Amennyiben az emberölés kísérletével vádolt férfi beismerő vallomást tenne a bíróságon, akkor az ügyészség szerint hét év börtönbüntetésre kellene ítélni, két testvérét pedig három, illetve két év börtönre.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

- FrissMédia -