KÉK FÉNY
Családi tragédia Nagyhalászban
Egy izraeli-magyar kettős állampolgárságú férfi és fia hunyt el szénmonoxid-mérgezésben ma reggel. A 86 éves apa és 53 éves fia egy hete jött haza Izraelből - értesült a FrissMédia.

Kedd reggel érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy nagyhalászi, Táncsics utcai, hetvenkét négyzetméteres házban két eszméletlen embert találtak. A bejelentő, a szomszéd tájékoztatásából kiderült, hogy a lakásban egy gáztűzhely üzemelt zárt ablakok mellett, így ő azonnal elzárta a gázt és megkezdte a lakás átszellőztetését.

Nyíregyházáról, Ibrányból és Nagyhalászból összesen tizenhárom hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó érkezett, akik a gyors beavatkozás ellenére már nem tudtak segíteni az épületben lévő két emberen, mindketten meghaltak. A tűzoltók mérései nyitott ablak mellett is kimutatták a magas szén-monoxid-koncentrációt. Az épületben a gáztűzhely mellett két gázkonvektor is működött. A baleset körülményeit további vizsgálatok fogják tisztázni.

Amennyiben a lakásban nyílt láng van, gondoskodni kell a folyamatos szellőztetésről, a megfelelő levegő-utánpótlásról. A tragédiák elkerülése érdekében ajánlott szén-monoxid-érzékelőt használni! - figyelmeztet a Katasztrófavédelem.

- FrissMédia -