AKTUÁLIS
#Nyíregyháza
#családi nap
#Kormányhivatal
#dolgozók
#családok
Családi nap a Nyíregyházi Állatparkban!
Első alkalommal került megrendezésre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal szervezésében a családi nap, amelyre kormányhivatali dolgozók érkeztek családtagjaik társaságában, a több éve országosan, a top tízben helyet foglaló Nyíregyházi Állatparkba. Az eseményen több, mint háromezren vettek részt a megye minden pontjáról.

Fittyet hányva a naptárra, az év utolsó kánikulájában élvezhették a nap sugarait azok, akik elfogadták a megyei kormányhivatal meghívását. A rendezvényre, a megyei kormányhivatalok dolgozói és családtagjaik, több mint háromezren érkeztek.

Családban élni jó, anyának lenni jó, apának lenni jó. Magyarország az elmúlt években nemzetközi összehasonlításban is kimagasló, példamutató lépéseket tett egy családbarát ország megteremtése felé.

Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja köszöntőjében rámutatott, hogy a kormányhivatal arra törekszik, hogy a munkatársaik jól érezzék magukat, fontos, hogy a munkahely családbarát legyen. „A hivatal akkor működhet jól, ha kollégáinkat megbecsüljük” Ennek a megbecsülésnek része, hogy több „családias” rendezvénynek lehetnek részesei dolgozóink – mondta a kormánymegbízott, majd hozzátette: Egy hivatal azért működik jól, mert mindenki a helyén valamilyen feladatnak minél jobban – a tudásának maximumát nyújtva - meg akar felelni. „Ehhez fontos, hogy a kollégáink érezzék a megbecsülést” – jelentette ki Román István.

Biczi Orsolya miniszteri biztos beszédében rámutatott, hogy a kormány sokat tett/tesz azért, hogy tartalmilag és minőségileg megújuljon a magyar államigazgatás. Mint fogalmazott „Célunk, hogy aki belép a kormányablakok ajtaján szolgáltatásként élje meg az ügyintézést. A szolgáltató jellegű, gyors, hatékony ügyintézés alappillérei az ott dolgozók munkamorálja." A miniszteri biztos rámutatott, hogy a célok eléréséhez megbecsült dolgozókra, összetartó csapatra, családbarát munkakörnyezetre van szükség.

Dr. Szabó Tünde arról beszélt, hogy a technikai, infrastrukturális fejlesztések is fontosak. Az államtitkár számára a család: „ A biztonságot és a szeretetet jelenti”. Rámutatott arra, hogy a család a világ legkisebb, ugyanakkor legerősebb köteléke.


A rendezvényen beszédet mondott még Szőcs Géza, miniszterelnöki kulturális főtanácsadó, aki a kultúra és a természet közti kapcsolatról beszélt.

Az eseményen jelen volt még Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Polgári András a kormányhivatal főigazgatója; Jászai Menyhért, Nyíregyháza város alpolgármestere; Kovács Sándor országgyűlési képviselő, valamint Gyúrta Dániel.

Az eseményen a Nagycsaládosok Országos Egyesületének megyei szervezetének vezetői és a Kedves Ház lakói is jelen voltak.

Ezen a napon a Nyíregyházi Állatpark bejáratánál a megyei kormányhivatal mobil kormányablaka várta az érdeklődőket .