KÉK FÉNY
Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia Nyírpazonyon
A személygépkocsi több szabályt is megszegve csapódott egy megállóban várakozó menetrend szerint közlekedő Volánbuszba. Utasa egy 30 év körüli nő épp leszállt, amikor egy személygépkocsi elütötte.

A fiatal férfi gépkocsivezető Nyíregyháza irányából közlekedett Nyírtét felé, amikor előzésbe kezdett a tiltó tábla ellenére. Az érintett útszakaszon sebességkorlátozó és előzni tilos tábla is ki van helyezve. A férfi két gépkocsi előzése közben vette észre, hogy forgalomlassító járdasziget akadályozza a haladását, satufék majd jobbra kormányzást követően a személygépkocsi bal oldalával csapódik a várakozó busz jobb hátsó sarkába.

Ekkor szállt le a buszról a harmincas éveiben járó nő, amikor is a személygépkocsi a busz oldalán sodródva elüti őt. A nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Úgy tudjuk, hogy mindkét lába eltört.

A buszon mintegy harminc utas volt, ők nem sérültek.

A baleset több, tudatosan megszegett szabályszegés következménye és csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint, személyautó és busz karambolozott Nyírpazonyon, a Nyíregyházi úton. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az autóbuszon megközelítőleg harminc ember utazott. A baleset helyszínére a társhatóságok is kiérkeztek.