SPORT
Labdarúgás
Csajok a pályán
A Bereg szívében, a Vásárosnamény DSE-nél a leánycsapat egy éve állt össze. A kisvárosban egyáltalán nem volt 2018-ig női focicsapat, így talán érthető volt némi szkepticizmus, amikor jó pár leány gondolt egy nagyot és megalakította az elsőt.

Eleinte mindenki bizonytalan volt - írja a csapat kapitánya, Oláh Orsolya. A kezdet nagyon nehéz volt. Egy éve, a bajnokság előtt két héttel tudtak igazán egységesen edzeni úgy, hogy a csapat jelentős része kezdő focistákból állt. Talán ezért az eredmények és így a sikerek is elmaradtak. Ennek ellenére folyatták a felkészülést és a kitartó edzéseket.

Egy év alatt nagyon sok minden történt a csapat életében, sokan feladták és sajnos volt olyan is, aki cserbenhagyta őket. Ennek ellenére a mag jóban-rosszban kitartott egymás és a csapat mellett. Küzdöttek, aminek eredménye, hogy a kisváros nevét immáron a középmezőnyben öregbítik.

"Nem adjuk fel" - írja Orsolya, kiemelve, együtt bármire képesek. "Olyan szintre jutottunk, hogy a csapat bárhol megállná a helyét. Amit eddig elértünk, nem sikerülhetett volna az edzőnk nélkül. Nagyon sok mindent köszönhetünk neki. Ő nem csak a trénerünk, hanem a barátunk is, aki nem csak jó focistát próbál képezni belőlünk, hanem jó embert is."

- FrissMédia -