AKTUÁLIS
Civil fórum Kisvárdán
Szalay-Bobrovniczky Vince civil ügyekért felelős helyettes államtitkár volt a vendége a kisvárdai civil fórumnak. A kötetlen beszélgetésen a Kisvárdán és környékén tevékenykedő civileket érintő kérdéseket vitatták meg.

A Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Mátészalka és Nyíregyháza után érkezett Kisvárdára. A kisvárdai fórumon közel 25 szervezet képviselőjével találkozott, és beszélt nekik a Városi Civil Alap és a Falusi Civil Alap programjairól.

Szalay-Bobrovniczky Vincét fogadta dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, valamint Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere. Az eseményen először a megyejárás főszervezője, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ – Hierotheosz Egyesület operatív igazgatója, Kiss András köszöntötte a vendégeket.

A civilek és az önkormányzat között folyamatos a párbeszéd, a civilek komoly társadalmi munkát végeznek Kisvárdán, amiért nagyon hálás a város, hiszen ezzel színesebbé teszik mindennapjait, legyen szó sporttól, kultúráról, közlekedésbiztonságról vagy környezettudatosságról - fogalmazott a polgármester.

Dr. Seszták Miklós a kormányzati támogatások jelentőségét emelte ki. Mint fogalmazott, az elmúlt négy évben megyénk jelentős támogatásokhoz jutott, köszönhetően a rendkívül aktív civil társadalomnak, hiszen mernek pályázni és rendre sikerrel is járnak. 2018-ban 5, idén 20 milliárd forint a Nemzeti Együttműködési Alap kerete - mutatott rá.

A Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárának tájékoztatása szerint a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) forrásaiból az idén eddig 11 milliárd forintot utaltak ki a magyarországi szervezeteknek, ebből 588 millió forint érkezett megyénkbe. A Városi Civil Alap forrásaiból a megyei civilek 244 millió forintra pályáztak sikeresen.

A Falusi Civil Alap forrásainak köszönhetően pedig 445 millió forinttal gazdagodott az idén Szabolcs-Szatmár-Bereg megye – összegzett Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár. Hozzátette: a megyejárás célja, hogy megismerjék a civil szervezetek ügyes-bajos dolgait, kikérjék a véleményüket a támogatási rendszerekről, és arról, hogy mennyire kezelhetők a különféle digitális pályázati felületek.

- FrissMédia -