SPORT
Cél a három pont itthon tartása
A mostani bajnokságban harmadszor, a tavaszi szezonban először vezet Kisvárdán mérkőzést Vad II István, aki az MLSZ küldése szerint a szombati, Diósgyőr elleni hazai mérkőzésünket dirigálja - írja a klub a honlapján.

Vad II. Istvánnak a szombati lesz a 243. NB I-es mérkőzése. Az őszi szezonban ő fújta a sípot a Kisvárda–Mol Vidi FC (2–2) és a Ferencváros–Kisvárda (2–0) mérkőzéseken is.

A játékvezető segítői oldalvonali asszisztensként Albert István és Vígh-Tarsonyi Gergely, az alapvonalaknál pedig Bogár Gergő és Csonka Bence lesznek. A tartalék-játékvezető szerepkörét Horváth Róbert tölti be.

Dajka László, a kisvárdai klub vezetőedzője azt mondja, hogy teljesen kizárt, hogy csakis ezen a meccsen múlik minden, ugyanakkor nagyon fontos összecsapás előtt áll a csapat, mint fogalmazott, "ha itthon tudjuk tartani a három pontot, akkor lépünk egy picit előre céljaink és álmaink elérése felé."

Egy biztos -jegyzi meg -, ellenfelünk is hasonlóan gondolkodik, mint mi, de nagyon bízom benne, hogy a hazai pálya, a felkészültség, és ami nagyon fontos, hogy az utóbbi időben is szenzációs Várkerti Vitézek és minden kisvárdai szurkoló segítségével itthon tudjuk tartani a három pontot.

A kisvárdai csapatból Pavlo Lukjancsuk letöltötte eltiltását, Patrick Mevoungou mellett viszont Sassá is combizom-sérüléssel bajlódik. A korábban műtött játékosok közül Anderson Pico hazatért Brazíliába, hogy ott folytassa a rehabilitációját, Délczeg Gergely még nem áll rendelkezésre, Mihajlo Rjasko viszont hétfőtől már teljes értékű munkát végezhet.